Masina care a parcurs 1.360 de kilometri cu un singur plin. Nu este un diesel!

Masina care a parcurs 1.360 de kilometri cu un singur plin. Nu este un diesel!
  • Masina care a parcurs 1.360 de kilometri cu un singur plin
  • Nu este un diesel!
Distribuie pe Facebook

Pe piata din Germania, preturile de vanzare pornesc de la 63.900 de euro, conform configuratorului oficial.

Anuntata inca de la sfarsitul anului 2020, noua Toyota Mirai stie - cu siguranta, cum sa iasa in evidenta. Privita de la exterior la interior, mult anticipata generatie cu numarul doi a masinii de origine japoneza se remarca numaidecat prin grila de dimensiuni generoase de la nivelul partii frontale - insa nici profilul lateral similar unui fastback sau blocurile optice spate unite cu o banda iluminata de LED-uri nu vor trece chiar neobservate; ba dimpotriva, am putea spune.

Toyota Mirai - Poze noi

Toyota Mirai - Poze noi

De cealalta parte a portierelor, lista atractiilor principale debuteaza cu perechea de display-uri utilizata pentru afisarea instrumentelor de bord digitale - pe de o parte, si a comenzilor specifice sistemului de infotainment, pe de alta parte, seria vestilor bune continuand cu scaunele incalzite si ventilate si instalatia audio dezvoltata de specialistii de la JBL, printre altele.

Construita pe platforma actualului Lexus LS, noua Toyota Mirai este insotita de un motor electric cu 182 de cai putere si trei rezervoare de hidrogen, in care intra ~5.6 kilograme - din carburantul anterior mentionat. Cu pedala de acceleratie la podea, sprintul de la 0 la 100 de kilometri pe ora isi gaseste rezolvarea intr-un timp de aproximativ noua secunde, acul vitezometrului urcand apoi pana la o viteza de top de circa 175 de kilograme pe ora, sustine compania producatoare.

Si mai impresionanta este insa autonomia spectaculoasei masini din Tara Soarelui Rasare, valoarea maxima de 650 de kilometri anuntata oficiala dovedindu-se mult subevaluata, dupa ce doi americani au reusit sa parcurga 1.360 de kilometri cu un singur plin, in doua zile, prin partea de sud a Californiei - performanta certificata de Guinness World Record, evident.

Toyota Mirai - Autonomie record

Toyota Mirai - Autonomie record

Toyota Mirai - Autonomie record

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Green Cars DATA PUBLICĂRII: 12 Octombrie 2021