Masina cu patru motoare si 2000 de cai. Detalii nemaistiute pana acum

Masina cu patru motoare si 2000 de cai. Detalii nemaistiute pana acum
  • Prima sportiva electrica din istoria companiei Lotus a debutat oficial in vara anului trecut
  • Fisa tehnica a noii Evija culmineaza cu cele patru motoare, care ofera in total 20000 de cai
  • Productia totala va fi limitata la doar 130 de exemplare - fiecare oferit la 1.7 milioane de lire
Distribuie pe Facebook

Productia totala nu va depasi 130 de exemplare, fiecare oferit la vanzare in schimbul unei sume formate din sapte cifre.

Dezvelita oficial in vara anului trecut, prima sportiva electrica din istoria companiei Lotus revine astazi in atentia publicului larg. Masina cu patru motoare si 2.000 de cai, ce va fi comercializata sub denumirea de Evija, ne invita la un tur de neuitat.

Nu inainte insa de a reaminti cateva dintre elementele prezente in peisaj, precum sasiul monococ realizat din fibra de carbon...

... care nu cantareste decat 129 de kilograme, de exemplu. Sau, de ce nu, sistemul inteligent de tractiune integrala, ce contribuie decisiv la realizarea acceleratiei de la 0 la 100 de kilometri pe ora intr-un timp mai mic de trei secunde, potrivit Lotus.

Aceeasi sportiva electrica pe nume Evija se mai lauda si cu un 0 - 300 km/h in <9 secunde, plus o viteza de 320+ de kilometri pe ora.

Seria vestilor bune continua cu autonomia de 400 km, conform masuratorilor WLTP. Cat despre timpii necesari incarcarii bateriei... masina cu patru motoare si 2.000 de cai are nevoie de aproximativ noua minute la o statie de 800kW.

In ceea ce priveste partea estetica, prizele uriase de la nivelul aripilor spate, care "strapung" stopurile, reprezinta principala atractie.

Priviri nenumarate vor atrage insa si farurile cu tehnologie laser, capota frontala sau usile cu deschidere verticala. Meniul disponibil continua cu jante din magneziu de pana la 21 de inch si un eleron activ, asemeni difuzorului posterior de aer.

La interior, sportiva electrica Lotus Evija vine cu instrumente de bord digitale si un numar redus de comenzi fizice, traditionale.

Constructia masinii cu patru motoare si 2.000 de cai va fi limitata, dupa cum precizam inclusiv anterior, la 130 de exemplare. Fiecare urmeaza a fi comercializat in schimbul unei sume formate din sapte cifre: 1.7 milioane de lire, fara taxe.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Green Cars DATA PUBLICĂRII: 18 Februarie 2020