Noul Bluebird DC50 ajunge la clientii sai in vara lui 2014

Noul Bluebird DC50 ajunge la clientii sai in vara lui 2014
  • Noul Bluebird DC50 ajunge la clientii sai in vara lui 2014
  • Modelul va fi oferit intr-o editie limitata la 50 de exemplare
  • Versiunea standard ofera 240 CP, varianta de top circa 360 CP
Distribuie pe Facebook

Bluebird DC50, celebrul brand reinventat ca masina de strada, va fi gata pentru livrari in luna iulie a anului viitor. Coupe-ul a fost construit pentru aniversarea a 50 de ani a recordurilor detinute de Donald Campbell, atat pe apa, cat si pe uscat.

Bluebird DC50 va fi oferit in versiunea de standard cu un motor capabil sa genereze 240 de cai putere si sa livreze o autonomie de pana la 321 km. Varianta de top va veni la pachet cu 360 de cai, acceleratia de la 0 la 100 de km/h realizandu-se astfel in mai putin de sase secunde.

Fiind vorba despre o editie aniversara, coupe-ul electric va fi produs in numai 50 de exemplare, insa deja jumatate din productie a fost alocata clientilor. "In ceea ce-i priveste pe clienti, noi credem ca 60% dintre ei vor fi colectionari, 20% vor fi utilizatori si un alt procent de 20% va fi reprezentat de aceia care urmaresc inalta performanta", a declarat Martin Rees, directorul Diviziei de recorduri de viteza a companiei, citat de Autocar.

Donald Campbell a murit incercand sa doboare un record mondial

Numele Bluebird nu poate exista fara numele dinastiei Campbell. Era anul 1924 cand Sir Malcolm Campbell a stabilit recordul de viteza pe sol (235,22 km/h) cu legendara masina. Traditia si pasiunea pentru viteza aveau sa fie duse mai departe de fiul sau Donald care, in 1964, pe 17 iulie, a reusit sa atinga viteza de 648,7 kilometri la ora tot la bordul unui autoturism Bluebird. In total, pilotul a stabilit nu mai putin de opt recorduri mondiale, atat pe uscat, dar mai ales pe apa. A murit la bordul unei barci de viteza in ianuarie 1967, cand incerca sa doboare un nou record mondial.

Coupe-ul electric trebuia sa fie dezvaluit in acest weekend la evenimentul Sustainable MotorExpo din cadrul National Motor Museum din Beaulieu, Marea Britanie. Din pacate, evenimentul a fost amanat pana in aprilie 2014. Bluebird DC50 este opera lui Don Wales, fiul lui Donald Campbell.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Green Cars DATA PUBLICĂRII: 24 Septembrie 2013