Performanta istorica reusita de acest AUDI ELECTRIC: a atins 210 km/h...in marsarier! VIDEO cu momentul

Performanta istorica reusita de acest AUDI ELECTRIC: a atins 210 km/h...in marsarier! VIDEO cu momentul
  • A atins 210 km/h in marsarier
  • Este un nou record mondial
  • Cele patru motoare electrice dezvolta impreuna 1.200 de cai
Distribuie pe Facebook

Audi-ul RS3 full-electric dezvoltat de Schaeffler a reusit sa atinga o viteza incredibila in marsarier. Cu pilotul din Formula E la volan, Daniel Abt, conceptul 4ePerformance a devenit cea mai rapida masina din istorie in marsarier.

Dupa ce a prezentat lumii intregi un RS6 full-electric, compania germana Schaeffler (unul dintre sponsorii echipei Audi Sport ABT din Formula E) a revenit cu inca un concept interesant, de aceasta data bazat pe RS3-ul Sedan.

Botezat 4ePerformance, prototipul dispune de patru motoare electrice care dezvolta impreuna 1200 de cai putere. Cu pedala de acceleratie la podea, RS3-ul 100% electric ajunge la 200 de km/h in mai putin de 7 secunde.

Pilotul Daniel Abt, care participa in Formula E, s-a urcat acum la volan pentru a dobori un record mondial putin neobisnuit. Ne referim aici la viteza maxima atinsa de o masina care circula in marsarier, si care pana in acest moment era de 162.7 km/h.

Noua performanta este de, atentie....210 km/h. Momentul il poti urmari in clipul video de mai jos.

Mai trebuie mentionat faptul ca prototipul celor de la Schaeffler nu este si nici nu va fi omologat pentru strada. Nemtii l-au conceput doar pentru a promova tehnologiile folosite in Formula E, un fel de Formula 1 dar cu monoposturi electrice, o ramura a motorsportului care castiga tot mai multa popularitate si atrage nume mari din industria auto.

Unii comentatori si jurnalisti sunt de parere ca o cursa de Formula E a ajuns sa fie mai spectaculoasa decat una de Formula 1, acestea desfasurandu-se exclusiv pe circuite stradale in orase precum Marrakesh, Santiago, Mexico City, Hong Kong, Roma, Paris, Monaco, Berlin sau New York.

Distribuie pe Facebook
mai multe