Primul Renault hibrid ar putea veni pana in 2020

Primul Renault hibrid ar putea veni pana in 2020
  • Renault lucreaza la dezvoltarea tehnologiilor hibrid
  • Primul model hibrid al francezilor va debuta inainte de 2020
  • Tehnologia ar putea fi imprumutata si de automobilele Dacia
Distribuie pe Facebook

Primul autoturism Renault cu propulsie hibrida ar putea fi lansat pana la sfarsitul acestei decade. Potrivit unei publicatii din Hexagon, compania franceza lucreaza la dezvoltarea tehnologiilor hibrid, inclusiv la un tren de rulare plug-in hibrid pe care l-ar putea oferi pe autoturismele sale pana in anul 2020.

Intr-un interviu acordat publicatiei Les Echos, Marc Bodin, director Renault, afirma ca specialisii companiei lucreaza la toate tehnologiile disponibile. "Studiem introducerea graduala a hibrizilor in gama noastra pana in anul 2020", a mentionat oficialul.

Asta nu inseamna ca acum se produce acest prim hibrid, dupa cum a remarcat portalul Automotive News Europe, care a vorbit cu un purtator de cuvant al companiei. In acest moment, dezvoltarea tehnologiei hibrid este in "stadiu de explorare". "Trebuie sa luam o decizie daca vom lansa sau nu un model hibrid", a declarat purtatorul de cuvant, care a completat afirmand ca Renault lucreaza la o gama mai variata de tehnologii hibrid, inclusiv la un tren de rulare complet hibrid.

Totodata, exista premisa si ca subsidiara low cost a brandului Renault, compania Dacia, sa beneficieze din plin de aparitia acestor tehnologii in gama: "Vrem sa le facem accesibile, asa ca vom oferi un model Dacia hibrid, ca o varianta alternativa daca Renault se va decide sa produca asemenea autoturisme", a mai spus purtatorul de cuvant, citat de Automotive News Europe.

Potrivit revistei Les Echos, Nissan, partenerul de alianta al lui Renault, va introduce primele modele hibride in 2014. Astfel, versiunea de serie a conceptului Initiale Paris ar putea deveni primul autoturism Renault cu tren de rulare hibrid, mai scrie Echos. Conceptul a fost dezvaluit luna trecuta la Frankfurt si precede inlocuitorul minivanului Renault Espace.

Oficialul Renault a mai spus ca planurile companiei in privinta modelului electric EV au ramas neschimbate, in ciuda propulsoarelor hibride. "Vom continua sa subliniem dezvoltarea motoarelor cu combustie interna care au emisii scazute, precum si dezvoltarea masinilor electrice", a subliniat sursa citata.

Distribuie pe Facebook
mai multe