Pune la respect orice masina cu motor conventional. Noul model de la Rimac are 1914 cai si face suta in 1.85 secunde

Pune la respect orice masina cu motor conventional. Noul model de la Rimac are 1914 cai si face suta in 1.85 secunde
  • Rimac a lansat noul C_Two la Geneva
  • Electrica dispune de 1914 cai putere
  • Atinge 100 de km/h in doar 1.85 secunde
Distribuie pe Facebook

Croatii de la Rimac au venit la Geneva cu al doilea model din "istoria" companiei. Botezat C_Two, acesta intentioneaza sa puna la respect orice masina cu motor conventional, iar productia va fi limitata la doar 150 de exemplare.

Pentru cei care nu au auzit niciodata de Rimac, va spunem acum ca este o companie auto din Croatia, fondata in 2009 de Mate Rimac si care in prezent se lauda cu aproximativ 300 de angajati.

Rimac C_Two

Primul lor model, electric desigur, a fost botezat Concept One si a ajuns in atentia presei mondiale anul trecut, cand celebrul Richard Hammond (unul dintre cei trei prezentatori ai show-ului The Grand Tour) a facut praf un exemplar in timpul unei curse. Acest lucru nu i-a descurajat, iar acum au venit la Geneva cu al doilea model.

Rimac C_Two

Denumit C_Two, acesta isi propune inca de la inceput sa rescrie legile industriei si sa lase audienta muta. Majoritatea caroseriei este construita din fibra de carbon, sasiul este de tip monococa, iar structura de rezistenta a fost confectionata in totalitate dintr-un aliaj de aluminiu.

Rimac C_Two

Asadar, masa totala este una scazuta, insa acest detaliu este oarecum insignifiant in contextul in care sistemul de propulsie este compus din patru motoare electrice. Acestea dezvolta impreuna nu mai putin de 1914 cai putere si un cuplu extraordinar pentru o masina de strada, de 2300 Nm.

Rimac C_Two

Repriza 0-100 de km/h dureaza numai 1.85 secunde, iar dupa 11.8 secunde, noul Rimac C_Two ajunge la 300 de km/h. Viteza maxima este de 412 km/h. Partea cea mai buna este ca sistemul de propulsie este racit cu lichid, ceea ce ii permite sa aiba performante constante.

Rimac C_Two

Inginerii sustin ca electrica este capabila sa realizeze doua tururi pe legendarul Nurburgring Nordschleife in ritm sustinut. Masina croatilor impresioneaza si la capitolul autonomie. Multumita unor baterii cu o capacitate de 120 de kWh, aceasta poate parcurge pana la 650 de kilometri cu o singura incarcare.

Rimac C_Two

Rimac si-a dotat noua bijuterie cu un nivel de rulare autonoma 4 din 5, ceea ce inseamna ca masina poate rula autonom fara sa fie nevoie de atentia soferului. Aceasta functie este insa inutila in acest moment avand in vedere ca legislatia europeana nu permite acest lucru.

Asa cum spuneam mai sus, productia noului C_Two este limiata la doar 150 de exemplare, iar specialistii se asteapta ca pretul sa se invarta in jurul sumei de 2 milioane de euro.

Rimac C_Two

Rimac C_Two

Rimac C_Two

Rimac C_Two

Rimac C_Two

Rimac C_Two

Rimac C_Two

Rimac C_Two

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (21) Poze Rimac C_Two
mai multe
Publicat în categoria: Green Cars DATA PUBLICĂRII: 7 Martie 2018