Revolutie tehnologica in SUA: Motorul viitorului va fi Diesel pe gaz

Revolutie tehnologica in SUA: Motorul viitorului va fi Diesel pe gaz
O companie mica listata pe bursa americana NASDAQ, a fost remarcata de analistii de investitii (si, se pare, inclusiv de presedintele Obama), pentru brevetele prin care se poate realiza conversia motoarelor diesel in motoare alimentate cu gaze naturale. Unii zic ca acesta va fi modul de transport de marfuri al viitorului.
Distribuie pe Facebook
Analistii de investitii care cauta mici comori, care ar putea repeta pe viitor povestea de succes a Google, au descoperit o companie mica, promitatoare a unei revolutii tehnologice a transporturilor. Portalul de investitii The Motley Fool scoate in avanscena o companie care ofera tehnologia de conversie a motoarelor diesel in motoare alimentate de gaze naturale.
ATENTIE! pentru cei care inca nu au aflat, gazele naturale sunt altele decat deja celebrele GPL (gazele petroliere lichefiate). Gazele naturale se extrag ca atare din pamant, in vreme ce GPL este o fractie pertoliera, extrasa in rafinarii, din petrol. In asta si consta noutatea procedeului si avantajul lui, mai ales ca resursele de gaze naturale sunt mult mai mari decat cele de petrol.
"Mica firma, ale carei actiuni se tranzactioneaza public, are un portofoliu de brevete care face din Siemens, Toyota, Ford si CAT - niste pitici in materie", mai ales dupa ce "presedintele Obama a sustinut public, la Universitatea Georgetown, misiunea din care compania a facut o afacere", spune TMF. Potrivit portalului, actiunea respectiva ar astepta doar stimulentele pe care trebuie sa le aprobe Congresul , pentru a exploda la bursa.
The Motley Fool nu numeste compania, ci doar ii face apologia, asa cum puteti vedea pe paginile din spatele link-ului. Dar nu trebuie cautat mult ca sa afli ca firma care are cele mai mari sanse sa fie "aleasa TMF" este Omnitek Inginerie Corp (simbol bursier OMTK).
Omnitek Inginerie Corp dezvolta si comercializeaza motoare noi de gaze naturale, precum si o tehnologie proprie pentru a converti motoarele diesel la cele alimentate cu gaze naturale. Acest sistem a facut din Omnitek un lider in industria de specialitate. Omnitek ofera un sistem abordare integrata, dedicat furnizarii de energie alternativa si solutiilor durabile de control a emisiilor. Este una din situatiile in care se poate spune, "incredibil", ca si americanilor le pasa de mediu, desi au amanat semnarea protocolului de la Kyoto, pana cand nu a mai fost nevoie sa-l semneze.
Resursele de gaze naturale sunt mai mari decat cele de titei si mai ieftine, iar folosirea lor imn motoarele diesel ale camioanelor de marfuri, sau chiar ale locomotivelor pare inca un proiect nefezabil. Ar insemna ca "tirurile" sa se transforme in niste bombe pe roti. Distributai de gaye naturale nu ar fi o problema pentru multe din tarile lumii.
Totusi, motoarele pe gaze naturale ar putea deveni foarte apreciate pentru puterea lor, pentru economia de combustibil si in cazul camioanelor, spun adeptii acestei solutii
Se pare ca Omnitek chiar a dezvoltat un sistem de convertire a oricarui motor diesel intr-unul de ardere a gazului natural cu costuri inferioare alimentarii cu motorina.

Circa 10 milioane de motoare diesel ar putea fi convertite la consumul de gaze nnaturale, potrivit datelor companiei.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Green Cars DATA PUBLICĂRII: 27 Decembrie 2011