Risti sa adormi la volanul ei. Uite cat de 'rapida' este prima Dacie electrica din istorie. Video

Risti sa adormi la volanul ei. Uite cat de 'rapida' este prima Dacie electrica din istorie. Video
  • Risti sa adormi la volanul ei
  • Uite cat de 'rapida' este prima Dacie electrica din istorie
Distribuie pe Facebook

Cu pedala de acceleratie la podea, sprintul de la 0 la 100 de kilometri pe ora dureaza 19.1 secunde. Cel putin teoretic.

Acompaniata de un motor care ofera numai 44 de cai putere, noua Dacie Spring nu reprezinta nici pe departe prima optiune atunci cand vine vorba despre masini electrice performante. Ba dimpotriva. Cu pedala de acceleratie la podea, sprintul 0 - 100 kilometri pe ora dureaza, pe hartie, din punct de vedere oficial, 19.1 secunde.

Nici viteza maxima nu va impresiona, aceeasi fisa cu specificatii tehnice aducand in prim plan o valoare de doar 125 de kilometri pe ora. Totodata, pentru indeplinirea misiunii 80 - 120 de kilometri pe ora sunt necesare 26.2 secunde, in timp ce ecuatia 0 - 1.000 de metri isi gaseste rezolvarea in 40.5 secunde.

Disponibila la vanzare, cel putin pe piata din Romania, la preturi care pornesc de la 18.100 de euro, noua Dacie Spring ar putea reprezenta - in schimb - optiunea ideala pentru oras. Mai ales datorita autonomiei de pana la 305 kilometri in regim urban. Dar si notei de plata ce coboara pana la 7.700 de euro prin Rabla Plus 2021.

In ceea ce priveste timpul de incarcare, bateria de 27.4 kWh din dotare are nevoie de aproximativ 56 de minute pentru a ajunge de la 0 la 80% din capacitate. Ce este drept, cu conditia ca aceasta sa fie alimentata la o statie DC Fast charge 125A, arata un comunicat de presa dat, de curand, publicitatii.

Dacia Spring - Galerie Foto

Dacia Spring - Galerie Foto

Dacia Spring - Galerie Foto

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (52) Poze Dacia Spring - Galerie Foto
mai multe
Publicat în categoria: Green Cars DATA PUBLICĂRII: 24 Martie 2021