Prima Dacie electrica din istorie a debutat oficial. Cum arata modelul Spring si cat costa in Romania masina de 44 CP

Prima Dacie electrica din istorie a debutat oficial. Cum arata modelul Spring si cat costa in Romania masina de 44 CP
  • Prima Dacie electrica din istorie a debutat oficial
  • Cum arata modelul Spring cu 44 CP sub capota
Distribuie pe Facebook

Mult anticipatul automobil al companiei de la Mioveni va fi oferit la vanzare incepand cu primavara anului viitor.

Dezvelita oficial in martie 2020, sub forma de concept car, prima Dacie electrica din istorie a debutat oficial in cursul serii de ieri in haine de serie. Avand la baza masina pe care Renault o comercializeaza pe piata din China sub denumirea de City K-ZE, versiunea de productie a modelului Spring masoara doar 3.73 metri in lungime, pe cand latimea caroseriei, fara a lua in calcul oglinzile retrovizoare, nu depaseste 1.62 metri.

Automobilul, ce deschide un nou capitol in istoria companiei de la Mioveni, are o inaltime de 1.51 metri, ampatamentul este de 2.42 metri, in timp valorile specifice garzii la sol, dar si capacitatii de incarcare a portbagajului se ridica la 15 centimetri, respectiv 300 de litri, aflam din comunicatul de presa.

In ceea ce priveste departamentul tehnic, prima Dacie electrica din istorie vine la randul ei, asemeni masinii pe care Renault o comercializeaza pe piata din China sub numele de City K-ZE, cu un motor de numai 44 CP. Acompaniat de o baterie cu capacitatea de 26.8 kWh, modelul Spring atinge o viteza maxima de aproximativ 125 de kilometri pe ora, insa timpul necesar realizarii acceleratiei de la 0 la 100 km/h ramane un mister.

Stim, in schimb, ca mult anticipatul automobil al companiei de la Mioveni va putea parcurge undeva in jurul a 225 de kilometri cu un singur plin de carburant, soferul si pasagerii avand apoi de asteptat mai putin de o ora pentru o incarcare pana la 80%, daca opreste la o statie cu capacitatea de 30 kW.

Dacia Spring

Dacia Spring

Dacia Spring

Oferita la vanzare incepand cu primavara anului viitor, prima Dacie electrica din istorie ramane fidela versiunii concept in materie de aspect exterior. De cealalta parte a portierelor, interiorul modelului Spring imprumuta mai multe elemente de la masina pe care Renault o comercializeaza pe piata din China sub denumirea de City K-ZE, aflata, dupa cum precizam inclusiv anterior, inca de la inceputul acestui material, la baza.

Meniul pregatit de automobilul ce deschide un nou capitol in istoria companiei de la Mioveni continua cu un display de sapte inch pentru sistemul de infotainment compatibil cu aplicatiile Apple CarPlay si Android Auto, camera pentru marsarier, airbag-uri cortina, franare autonoma de urgenta s.a.m.d.

Prima Dacie electrica din istorie dispune de o garantie de 36 de luni / 100.000 de kilometri si opt ani / 120.000 de kilometri pentru bateria cu capacitatea de 26.8 kWh. Pretul de pornire al modelului Spring, bazat pe masina pe care Renault o comercializeaza pe piata din China sub denumirea de City K-ZE ramane cea mai mare necunoscuta la momentul de fata, presa din Franta vorbind despre o suma de 15.000 de euro.

Dacia Spring

Dacia Spring

Dacia Spring

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (33) Poze Dacia Spring
mai multe
Publicat în categoria: Green Cars DATA PUBLICĂRII: 16 Octombrie 2020