Salonul de la Frankfurt 2015: Noua Toyota Prius debuteaza oficial

Salonul de la Frankfurt 2015: Noua Toyota Prius debuteaza oficial
  • Toyota prezinta oficial cea de-a patra generatie hibridului Prius
  • Noul model promite o imbunatatire a consumului de carburant cu 10 procente
  • Meniul este completat de o serie de sisteme avansate de siguranta rutiera
Distribuie pe Facebook

Programata pentru perioada 19 - 27 septembrie, cea de-a 66-a editie a Salonului Auto de la Frankfurt va gazdui debutul unei noi Toyota Prius.

Ajunsa intre timp la generatia cu numarul patru, celebra masina japoneza cu propulsie hibrida ne intampina cu un exterior complet restilizat, ce preia numeroase inspiratii de la modelul Mirai.

Asta inseamna, in libera traducere, un design ce abunda in detalii angulare si forme proeminente, completate de blocuri optice alungite si un eleron ce "despica" luneta in doua.

Noua Toyota PriusNoua Toyota Prius

La interior, noua Toyota Prius adopta reteta traditionala ce presupune instalarea ceasurilor de bord central, deasupra instalatiei de climatizare, respectiv display-ului destinat sistemului de infotainment.

In ceea ce priveste practicabilitatea, cea de-a patra generatie a popularei masini japoneze cu propulsie hibrida promite un plus de spatiu - atat pentru pasageri, cat si pentru bagaje, multumita celor 60, respectiv 15 mm aditionali din dreptul lungimii, respectiv latimii.

Acum, daca vine vorba despre partea tehnica, trebuie precizat ca oficialii niponi s-au limitat la a anunta o imbunatatire de aproximativ 10 procente la nivelul consumului de carburant.

Noua Toyota PriusNoua Toyota Prius

Noua Toyota Prius

Stim, in schimb, ca noua Toyota Prius adopta o platforma modulara dezvoltata de la zero, care ofera urmatoarele avantaje: un centru de greutate scazut, o celula de siguranta mai rezistenta, respectiv posibilitatea adoptarii unei suspensii superioare (din punctul de vedere al performantei).

Din punct de vedere tehnologic, pilotul automat adaptiv, atentionarea la depasirea benzii de mers si sistemul de detectare a pietonilor se numara printre atractiile principale ale masinii japoneze cu propulsie hibrida.

Dupa cum precizam si anterior, cea de-a patra generatie a modelului Toyota Prius va debuta public in cursul saptamanii viitoare, atunci cand Salonul Auto de la Frankfurt isi va deschide larg portile. Vanzarile vor lua startul chiar inainte de sfarsitul acestui an.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (28) Poze Noua Toyota Prius
mai multe