Supercarul croat Rimac One All-electric intra in productie

Supercarul croat Rimac One All-electric intra in productie
  • Rimac One are 4 motoare electrice
  • Puterea totala este de 1073 cp
  • Viteza maxima este de 305 km/h
Distribuie pe Facebook

Croatia are propriul producator de super-masini. Brandul se numeste Rimac si a aratat lumii acum 3 ani, in 2011, un concept numit One Electric. Se pare ca statul a acordat niste fonduri companiei si incepand de acum, masina electrica se va produce in serie.

Rimac One nu este primul producator de supercaruri electrice. Insa este cu siguranta singurul din Croatia care are curajul sa se lanseze in productia unor astfel de vehicule. Recent, compania a declarat ca incepe acum productia de serie a conceptului lansat acum 3 ani. Acesta va purta numele de Rimac One All-electric si se va baza pe conceptul admirat de toata lumea la Salonul Auto de la Frankfurt, in 2011.

Vehiculul este dotat cu 4 mini-sisteme independente care sunt formate fiecare dintr-un motor, un invertor si o cutie de transfer. Puterea cumulata de la toate cele 4 motoare este de 1073 cp. Sau, cel putin, asa era in cazul conceptului. Greutatea de peste 1600 kg este data si de acumulatorul masiv cu o putere de 92kWh ce-i ofera o autonomie masinii cu doua locuri de maximum 600 de kilometri.

Rimac One Concept

Rimac este dovada unui proiect ambitios, dintr-o tara care a luat mai bine startul decat Romania, dupa disparitia comunismului. Rimac ne demonstreaza ca intr-o tara bine organizata, in care fondurile sunt acordate corespunzator si sunt incurajate investitiile, se pot naste lucruri interesante. Este si cazul acestei mici companii care isi propune ca pana la finele acestui an sa numere peste 100 de angajati.

In prezent, Rimac realizeaza motociclete si biciclete electrice si are un numar de 50 de angajati. A primit o finantare de la stat si una de la un privat care a cumparat 10% din actiuni in valoare de 5 milioane de Euro si 2 milioane in actiuni la bursa. In prezent, produsul principal al companiei este bicicleta electrica Greyp G-12 si costa aproximativ 5000 de Euro.

Rimac One Concept

Rimac One Concept

Rimac One ConceptRimac One ConceptRimac One Concept

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (36) Poze Rimac One Concept
mai multe