Supercarul electric Audi r8 e-tron intra in productia de serie

Supercarul electric Audi r8 e-tron intra in productia de serie
  • Modelul Audi R8 e-tron intra in cele din urma in productia de serie
  • Supercarul electric va fi lansat pe piata in cursul anului viitor
  • Lista cu specificatii tehnice ar putea include un motor cu 380 cai
Distribuie pe Facebook

Audi a revenit asupra deciziei prin care anula productia de serie a celei mai puternice sale masini electrice. Potrivit unui oficial al companiei din Ingolstadt, supercarul R8 e-tron va ajunge pana la urma sa fie construit. Informatia a fost dezvaluita chiar zilele aceasta, cu ocazia Salonului Auto de la Detroit.

Supercarul electric se incadreaza din nou in planurile companiei cu patru cercuri, potrivit sefului tehnic Audi, Ulrich Hackenberg.

Deocamdata nu se cunosc datele cu privire la lansarea bolidului electric, insa proiectul va fi supravegheat indeaproape de Hackenberg. Decizia de relansare a productiei de serie a fost luata dupa ce s-au gasit rezolvari la anumite probleme ce tin de tehnologia prea costisitoare.

"Am privit cu atentie tehnologia si am gasit ca problemele sunt in privinta gamei si costurilor, asa ca lucram in prezent pentru optimizarea acestora. Conceptul original a fost bazat pe module de baterii, acum folosim un alt tip de baterii", a explicat Ulrich Hackenberg.

Noua generatie Audi R8 va ajunge in showroom-uri anul viitor, in 2015, insa oficialul companiei a confirmat ca design-ul general al versiunii e-tron ar putea fi folosit si la alt model.

"Cred ca automobilul electric are un viitor stralucit in fata. Cu tehnologia bateriilor din prezent este vital sa existe plug-in hibrid-uri, insa pe masura ce autonomia bateriilor se imbunatateste ne vom indrepta spre modele electrice", a declarat directorul tehnic Audi.

Desi nu este oficial, se pare ca noul Audi R8 e-tron va fi construit intr-o serie initiala de 1.000 de masini.

Greutatea supercarului electric se va situa in jurul a 1.780 kg, asta multumita fibrei de carbon din care va fi construit. Din greutatea totala, 600 kg ar putea cantari kitul de baterii litiu-ion din spatele soferului. Performantele vehiculului sunt remarcabile, numeroase surse afirmand ca modelul va ajunge de la 0 la 100 de km/h in 4.2 secunde, multumita motorului electric de 380 cai putere.

Pretul modelului Audi R8 e-tron se va situa in jurul cifrei de 180.000 de euro.

Distribuie pe Facebook
mai multe