VIDEO: Cat de multi bani economisesti daca conduci o masina cu motor electric?

VIDEO: Cat de multi bani economisesti daca conduci o masina cu motor electric?
  • Cat de multi bani economisesti daca conduci o masina cu motor electric?
  • Raspunsul il aflam chiar din urmatorul material video
  • Un american compara o Tesla Model 3 Performance cu Alfa Giulia QV
Distribuie pe Facebook

Un simplu calcul matematic scoate la iveala de ce masinile cu motor electric reprezinta alegerea ideala. Cel putin pe termen lung.

Putin peste noua dolari. Atat costa "plinul" in cazul unei Tesla Model 3 Performance, potrivit unui american familiarizat cu masina americana cu motor electric. Daca Jason ar fi condus insa o Alfa Giulia Quadrifoglio, un automobil similar din aproape toate punctele de vedere, altfel ar fi stat situatia.

Aceeasi operatie vine cu o nota de plata de aproape 46 de dolari. La 1.000 de mile (undeva in jurul a 1.610 kilometri) parcurse in fiecare luna, suma lunara cheltuita cu carburantul se ridica la aproximativ 30 de dolari pentru Tesla Model 3 Performance. In schimb, Alfa Giulia Quadrifoglio ar "inghiti" 150 de dolari.

Diferentele de pret sunt si mai mari in cazul in care calculul se intinde pe 365 de zile. Intr-un an, o Tesla Model 3 Performance "consuma" de 363 de dolari, pe cand costurile cu Alfa Giulia Quadrifoglio ajung la 1.800 de dolari. Este unul dintre motivele pentru care masinile cu motor electric reprezinta alegerea ideala.

Situatia s-ar schimba insa radical daca aceeasi Alfa Giulia Quadrifoglio ar fi la fel de eficienta precum o Tesla Model 3 Performance. Alimentarea cu carburant pe 12 luni a automobilului italian ar veni cu o nota de plata de doar 310 de dolari, ceea ce inseamna ca rolurile s-ar inversa, iar propulsorul cu ardere interna ar castiga.

Distribuie pe Facebook
mai multe