Volkswagen e-up! are un pret dubios de mare: 26.900 Euro

Volkswagen e-up! are un pret dubios de mare: 26.900 Euro
  • Volkswagen up! incepe de la 8599 Euro in Romania
  • Masina are 4 locuri
  • Capacitatea portbagajului este de 251 de litri
Distribuie pe Facebook

Testat si de 4Tuning, micul up! este o masina urbana, de mici dimensiuni, cu un pret accesibil. Asta pana sa devina o masina 100% electrica, sub numele de e-up! Germanii doresc sa comercializeze masina ECO la un pret pentru piata europeana de aproape 27.000 de Euro. Un pret destul de... departe fata de dimensiunile masinii.

Acum 3-4 ani, cand s-au lansat si pe piata din Romania primele vehicule electrice 100%, acestea aveau preturi destul de mari. Acum insa, tot mai multi producatori comercializeaza aceste masini si vin cu noi modele pe piata. Un exemplu recent este Volkswagen, care propune cea mai mica masina din oferta si intr-o varianta electrica.

VW e-up! electric ar fi trebuit sa fie poate cea mai ieftina masina electrica de pe piata, insa lucrurile nu stau tocmai asa. Tradata de dimensiunile reduse si spatiul limitat din interior, up! s-a pozitionat ca o masina accesibila, destinata in principal clientilor de sex feminin, pentru mersul exclusiv in oras. Insa germanii au anuntat acum preturile variantei care isi ia "combustibilul" de la priza.

VW e-up!VW e-up!VW e-up!

e-up! se va lansa oficial in cadrul Salonului Auto de la Frankfurt, in septembrie. Tot atunci se va si pune in vanzare la un pret care incepe de la 26.900 Euro pentru piata din Germania. Exista sanse ca acest pret sa fie si mai mare in alte tari in care statul sustine o buna parte din taxele de inmatriculare si impozit.

Masinuta electrica de la Volkswagen este propulsata de un acumulator cu o putere de 18.7 kWh, destul incat sa aiba o autonomie de 160 km. Evident, aceasta autonomie scade simtitor odata cu pornirea unor accesorii suplimentare, cum ar fi luminile pe timp de noapte sau aerul conditionat. Insa producatorul anunta un cost de incarcare de numai 3 Euro. Mai precis, in bani romanesti, este de asteptat un cost lunat, la un mers zilnic de 50 km, situat in jurul sumei de 350 de lei. Destul de putin daca ne gandim ca nu mai trecem pe la benzinarie.

VW e-up!

Costul mare al masinii este justificat de nemti prin faptul ca masina electrica up! va fi vanduta numai intr-un singur mod de echipare. Acesta este de tip Premium si include sistem de navigatie, clima automata, scaune incalzite si parbriz incalzit. Toate, elemente care mai reduc nitel din viata acumulatorului daca sunt pornite.

In plus, tot pretul mare mai este justificat si de lipsa unei chirii lunare pentru pachetul de acumulatori cum este in cazul lui Nissan Leaf sau al lui Renault Zoe. Chiar si asa, aproape 27.000 de Euro poate parea cam mult pentru o masina atat de... putina. Tu ce parere ai?

VW e-up!VW e-up!

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (13) Poze VW e-up!
mai multe