Volvo a publicat acum primele fotografii si informatii oficiale. Noua masina a suedezilor are 517 cai sub capota si 4x4 in standard. Cum arata in realitate

Volvo a publicat acum primele fotografii si informatii oficiale. Noua masina a suedezilor are 517 cai sub capota si 4x4 in standard. Cum arata in realitate
  • Volvo a publicat acum primele fotografii si informatii oficiale
  • Noua masina a suedezilor are 517 cai sub capota si 4x4 in standard
  • Cum arata in realitate
Distribuie pe Facebook

Cu pedala de acceleratie la podea, sprintul de la zero la 100 de kilometri pe ora dureaza doar 4.9 secunde.

Dezvelit publicului larg in urma cu mai bine de 15 saptamani si jumatate, inca din prima parte a lunii noiembrie, noul Volvo EX90 stie - cu siguranta, cum sa iasa in evidenta. Construit pe aceeasi arhitectura precum Polestar 3, impresionantul SUV al suedezilor se remarca - cel putin la nivelul departamentului exterior, in special prin dimensiunile mai mult decat generoase ale caroseriei, acolo unde punctul principal de atractie consta in lungimea mai mare de cinci metri, dupa cum se mentioneaza intr-un comunicat pus la dispozitia presei, insa nici jantele supradimensionate din aliaj, care gazduiesc discuri de franare cu diametrul de pana la 400 de milimetri, nu vor trece intocmai neobservate. Ba dimpotriva - am putea spune.

In cabina, de cealalta parte a portierelor, respectivul vehicul isi intampina pasagerii inclusiv in compania unui display central cu o diagonala extrem de generoasa, seria vestilor bune continuand cu instalatia de inalta fidelitate de la Bowers & Wilkins, cu difuzoare in tetiere, plus tehnologie Dolby Atmos, automobilul cu pricina oferind, la interior, departe de privirile insistente ale curiosilor, si scaune multifunctionale, un sistem de climatizare cu reglare automata a temperaturii, ceasuri de bord digitale, o statie pentru incarcarea wireless a telefonului mobil, un volan condimentat cu un design in trei spite, insotit de comenzi tactile, conexiune 5G, afisaj pe parbriz, unele elemente contrastante etc.

Primul autoturism electric pe care suedezii de la Volvo il asambleaza pe o platforma dedicata, noul EX90 va fi disponibil spre comercializare, asa cum precizam, de altfel, si anterior - la momentul debutului oficial, alaturi de doua motoare electrice, setate sa livreze rotilor de pe ambele punti o putere de 408 sau 517 CP. O baterie litiu-ion cu capacitatea de 111 kWh completeaza fisa tehnica, astfel ca problema sprintului de la zero la 100 de kilometri pe ora isi va gasi rezolvarea - cu pedala de acceleratie la podea, intr-un timp de 5.9 ori numai 4.9 secunde, dupa cum se intampla in cazul versiunii de top. Cea mai eficienta varianta poate parcurge - cu o singura incarcare, pana la 600 de kilometri, au tinut oficialii producatorului sa mai sublinieze.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Green Cars DATA PUBLICĂRII: 27 Februarie 2023