4Tuning.ro > 4Tuning Help > Masini > VOLKSWAGEN > Ulei Original GOLF 4 TDI PD, c...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+6 voturi

Ulei Original GOLF 4 TDI PD, ce parere aveti !?


-am un Golf 4 Variant 1.9 TDi 74KW/101CP, Tip Motor: AXR PompeDuse din 2004 , are 91.000 km reali, am schimbat distributia si uleiul.

Golf'ul a fost adus din Germania, avea ulei ARAL PD, am trecut pe CASTROL PD, iar acum am pus ulei original pentru gama VW.

ULEI >>  Special Plus 

SAE 5W-40 VW-Norm 502.00 / 505.00 / 505.01 

G 052 167 M2         Made in Germany.

-ulei comandat de la MATEROM . 

- am curatat motorul cu un FLUSH de la Liqui Moly, am pus 4 litri de ulei Special Plus si un filtru Bosch.

ce parere aveti despre acest ulei !?

A intrebat xZet2 (200 puncte) acum 12 ani in categoria VOLKSWAGEN
Distribuie pe Facebook

14 Raspunsuri

+5 voturi
A raspuns mecarm (10,840 puncte) acum 12 ani Uleiul este bun ,dar prostia care ai facut-o tu cu engine flush sa nu o faca cei care citesc aici.Nu aveai ce sa cureti...poate turbina de tot.

Comentarii:

A intrebat candy (80 puncte) acum 12 ani in categoria Probleme tehnice buna..la Golf 5 fsi
+2 voturi
A raspuns ruzicska (9,630 puncte) acum 12 ani uleiul este bun,cum zicea cineva mai jos,nu trebuia sa bagi engine flush,spaer sa mai citeasca si altii si sa invete ,in legatura cu filtrul puteai sa pui filtru Mann sant convins ca nu era diferenta de pret mare intre cele 2
+6 voturi
A raspuns turbojack EXPERT (317,140 puncte) acum 12 ani Uleiul este in regula.
Curatatul motorului nu , chiar daca a fost facut cu Liqui Molly.
–5 voturi
A raspuns capoda (610 puncte) acum 12 ani -o investitie fara prea mult rost
+4 voturi
A raspuns LiquidTW EXPERT (161,390 puncte) acum 12 ani Uleiul este foarte bun, si eu am folosit acel ulei.
Curatatul motorului, nush ce sa spun ... mai bine curatai o turbina, admisie, dar nu el in sine chiar daca e d la Liqui Moly.
Salut :)
+3 voturi
A raspuns buggghy (8,600 puncte) acum 12 ani Uleiul este crucial pentru sanatatea motorului .
Mai bine arunci niste bani mai multi pe un castrol magnatec 5w40 sau pe alte firme consacrate ( eu castrol tolosesc ) decat sa iei unul care sa iti dea batai de cap .

Succes. Salut
+4 voturi
A raspuns valicrbl (1,170 puncte) acum 12 ani Uleiurile "speciale" pentru acel tip de masina sau motor sunt branduite pentru a fi vandute mai usor. Sunt doar tehnici de marketing. Daca iti cumperi un ulei special pt VW TDI nu inseamna ca e si cel mai bun. De aceea recomand Motul, Castrol, Mobil 1. Iar aici calitatea conteaza in functie de tara in care este produs. Stima
+3 voturi
A raspuns mrnej (200 puncte) acum 12 ani Ca si posesor de motor AXR,si cu 280k km,am folosit mereu Mobil1 5w30 special v,masina face 150 km/zi,si nu prezinta uzura la motor,nici la turbina,schimbu se face la 15k km.

Am citit in urma cu cativa ani,intr-o revista de specialitate,cateva teste cu diferite firme de uleiuri,castrol reduce noxele si consumu de ulei,iar mobil1 scade consumu de combustibil.
+1 vot
A raspuns CYBERBOB (260 puncte) acum 12 ani

editat de CYBERBOB acum 12 ani

Salut!
Ca sa ne putem da cu parerea despre uleiul folosit de tine, ar fi interesant de vazut o fisa tehnica a lui. Pana atunci nu pot fi decat offtopic. :))

In cazul tau, poti folosi orice ulei cu norma si gradele de vascozitate date de VW pentru motorul tau, dar trebuie sa tii cont de anumiti parametrii ai uleiului, in general toate informatiile astea le gasesti in fisa tehnica a uleiului...care la randul ei o gasesti de obicei pe pagina de net a producatorului.
-VI (indicele de vascozitate) cat mai mare, cu cat este mai mare, uleiul e mai stabil la variatiile de temperatura
-TBN (total base number) la fel...cat mai mare, acest indice reprezinta capacitatea uleiului de a neutraliza acizii care se formeaza in timpul arderii
-pour point (punctul de scurgere) asta trebuie sa fie cat mai jos
-vascozitatea la 40grade, asta trebuie sa fie in jur de 78-80 pentru un consum de carburant cat mai redus pana se incalzeste uleiul
-ar mai fi procentul ce cenusa sulfuroasa din ulei, care trebuie sa fie cat mai mic, in cazul uleiurilor pt masinile cu DPF.
Ca o paranteza...uleiurile cu norma ACEA C3 (pentru masinile cu dpf) sunt in general mai slabe decat cele pentru masinile fara dpf, asa ca daca nu aveti dpf nu va complicati cu un ulei cu aceasta norma.
Legat de flush....daca ai masina de noua si ai facut schimburile la timp poti folosi cu incredere...daca nu stii cum s-au facut restul schimburilor risti putin....e mult de discutat pe aceasta tema.
Atentie la uleiul pe care il cumparati...sa fie original si nu ceva fake, si mai ales sa nu fie regenerat....
+1 vot
A raspuns bv13doc (190 puncte) acum 12 ani am si eu un golf 41.9 tdi-116CP pompe duze din 2000 . in 2007 l-am cumparat si de atunci bag numai Liqui Moly 5w-40 si pe cartea tehnica din germania tot uleiul asta e trecut si sunt multumit  de el
0 voturi
A raspuns 4tun1ng (2,240 puncte) acum 12 ani este bun uleiul ;)
+1 vot
A raspuns SubaruLover (1,020 puncte) acum 12 ani Ulei este intradevar bun. Cat despre engine flush , sincer , nu ii prea vad rostul. Si acum ma scuza-ti de offtopic dar am o intrebare pentru toti cei care striga in gura mare "Castrol" , "Mobilone". Va atrage mai mult firma decat calitatea? Sunt in bransa si sincer , in ultimul timp aud din ce in ce mai multe lucruri proaste despre Castrol made in Poland , despre Mobilone made in Turkey si altele... Ma bucur ca ai dat un ban in plus si ai luat un ulei de calitate desi mai mult as fi inclinat spre un filtru Mann.
0 voturi
A raspuns soosy (220 puncte) acum 10 ani ideia principala este sa respecti norma,cea pentru Pd(pompe duse)ca si marca,pareriile sunt inpartie,cine ce a folosit,treaba ar fi sa alegi o marca si sa continuu cu ea,sa nu fie tot schimbata(asa cum  Motul ii foarte ok cu siguranta si Castrol este la fel de bun)marea diferenta sunt intre preturi dar cele mentionate+ Aral,Mobil1,si Liqui Moly chiar si Elf sunt branduri,uleiuri bune

eu am vw bora,116 cai pd,si merg pe Castrol Edge....nu papa ulei,fara zgomote ciudate si etc...singura chestie ca alternez intre 10w40 vara si 5w30 iarna....(cand stiu ca o sa ma prinda cu uleiul peste iarna atunci pun 5w)daca o schimb prin primavara si merge mai mult la temperaturi mai mari(vara)pun 10w...si am peste 70 mii de cand am masina,schimbul o fac pe la 9mii si masina merge aproape zi de zi
0 voturi
A raspuns simy89 (670 puncte) acum 9 ani Salut. Eu am pus CASTROL. 5w-30 e bun pentru. Frig?

Comentarii:

A comentat thecretzuc (100 puncte) acum 7 ani Cu siguranta este bun