4Tuning.ro > 4Tuning Help > Probleme tehnice > Golf 3 - rulmeti spate

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+3 voturi

Golf 3 - rulmeti spate

Acum 3 saptamani am schimbat rulmentii de la rotile din spate, incepuse sa uruie, totul bine si frumos, dupa 2 saptamani, am observat cum roata stanga spate isi facuse un joc, am dat roata jos, si piulita era slabita pana in aceea siguranta. Am strans-o, dupa care am desfacut-o foarte putin, si dupa 2-3zile a inceput sa se auda un scartait (ca si cum ar freca fier pe fier), am dat roata jos si surpriza rulmentul mic iar s-a spart! Ce este de facut in cazul acesta? De ce se slabeste aceea piulita? roara cu tot ansambul isi poate face joc de la vreo bucsa ceva de la btar???

 

Multumesc

 

Rulmentii sunt de la firma FAG
A intrebat t1grul (820 puncte) acum 12 ani in categoria Probleme tehnice
Distribuie pe Facebook

9 Raspunsuri

+2 voturi
A raspuns turbojack EXPERT (317,140 puncte) acum 12 ani Au fost inlocuite si camasile exterioare?
Defectul este cauzat de strangere inadecvata.Piulita este cu blocaj altfel se autostrange si distruge invariabil rulmentii.

Comentarii:

A comentat t1grul (820 puncte) acum 12 ani

editat de t1grul acum 12 ani

Da au fost inlocuite si camasile exterioare
Piulita nu are niciun blocaj, este piulita pur si simplu!
+1 vot
A raspuns alex.sparco EXPERT (141,340 puncte) acum 12 ani Probabil au fost bagati stramb.Deobicei se baga la presa.
+1 vot
A raspuns LiquidTW EXPERT (161,390 puncte) acum 12 ani Daca nu`s bagati cum trebuie, se intampla ce ai spus tu :)
Salut :)
+1 vot
A raspuns Ionut D D.K. (1,260 puncte) acum 12 ani si eu am tot golf 3 am scos roata ca aveam probleme cu frana de mana rulmentul este conic iar siguranta nu vine direct pe piulita mai are si chestia aia de tabla care-ti imbraca piulita si nu o lasa sa se desfileteze, am strans piulita cat am putut eu cu degetele , dupa care i-am pus chestia aia din tabla siguranta si drum bun..!!!
+1 vot
A raspuns alex.sparco EXPERT (141,340 puncte) acum 12 ani Daca nu stragi piulita cum trebuie,o sa ai joc la roata+ ca strici rulmentii.
+1 vot
A raspuns t1grul (820 puncte) acum 12 ani

editat de t1grul acum 12 ani

Revin la aceasta problema, ieri o facusem lata, intr-o distanta de 1 km, mai avea putin si imi sarea roata, aceeasi chestie ca la inceput s-a auzit un scartait scurt, si la 1 min am tras pe dreapta, roata deja iesise, se retezase si siguranta de la piulita, iar piulita a sarit pur si simplu, ramasesem si fara frane (pt ca mi-a atins tamburul in acel pistonas de la frana) exact intr-o curba, am avut mare noroc ca am tras pe dreapta si nu mi-a sarit roara.

Mi-a mancat toti nervii de pe pamantul asta rulmentul cel mic, nu pot sa inteleg de ce se sparge (este al doilea intr-o luna), se poate se fie din bucsele de la punte? saptamana trecuta mi-am facut unghiul de fuga, mi-a zis mecanicul ca rotile de pe spate sunt ceva de genul /_ /, are legatura asta cu asa ceva?Sunt tamburii de vina?etc

Astept raspunsurile voastre, daca s-a mai lovit cineva de aceasta problema, multumesc

Comentarii:

A comentat t1grul (820 puncte) acum 12 ani Cineva mi-a zis ca poate fii din fuzeta, sau portfuzeta, dar problema este ca eu nu am discuri pe spate
A comentat Ionut D D.K. (1,260 puncte) acum 12 ani pai daca ai rotile/_/ te mai intrebi de ce ti se sparg ? nu te gandesti ca poate ti s-a strambat si axul acela pe care vine rulmentul la asta te-ai gandit ? masina nu trage si intr-o parte cand dai drumul la volan ?
A comentat t1grul (820 puncte) acum 12 ani Nu, nu imi trage nici stanga nici dreapta cand dau drumul la volan, merge pur si simplu drept, nu imi mananca cauciucurile. V-am zis am fost azi la un service, si mi-au zis ca se poate sa fie fuzeta sau port fuzeta. Oricum ms pt raspuns, mai astept si alte raspunsuri.
0 voturi
A raspuns t1grul (820 puncte) acum 12 ani Am rezolvat problema (sper) am schimbat fuzeta piulita, saiba aceaa si bineinteles rulmentii, sper sa numai am probleme
0 voturi
A raspuns YEED (740 puncte) acum 12 ani exact asa pateste un prieten tot la golf 3 schimba rulmentu o data pe luna :P
0 voturi
A raspuns Cipmk3 (440 puncte) acum 12 ani Si eu am schimbat rulmentii.....aceeasi problema,uruit dupa viteza de 80 enervant.App: Nu e nevoie neeaparat de presa,scoate cu grija camasile vechi,iar cele noi le bati usor pana la nivel,apoi bati usor pe rotund utilizant camasa veche in capul celei noi,cand ajunge la locul ei inseamna ca e oke.(Atentie sa n o iei stramb)

Comentarii:

A comentat t1grul (820 puncte) acum 12 ani am rezolvat intre timp, ms oricum