4Tuning.ro > 4Tuning Help > Probleme tehnice > Motor > Care dintre cele doua motoare ...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+1 vot

Care dintre cele doua motoare sunt mai eficiente - diesel sau benzinar ?

Care dintre cele doua motoare sunt mai eficiente -diesel sau benzinar ? O mica comparatie intre cele doua motoare
A intrebat adrian ionut (1,330 puncte) acum 11 ani in categoria Motor
Distribuie pe Facebook

9 Raspunsuri

+2 voturi
A raspuns Robert-323 (62,980 puncte) acum 11 ani pe tema asta sunt foarte multe discutii, dar pe scurt, sa-ti raspund la intrebare, motorul diesel este mai eficient in sensul ca are un randament mai mare fata de cel pe benzina, adica arde mai putin combustibil pt a produce aceeasi energie cinetica in comparatie cu cel pe benzina
+2 voturi
A raspuns Bogdan_03 EXPERT (96,470 puncte) acum 11 ani Multe discutii care pana la urma se reduc la ceva simplu. Dieselul il iei pentru consum redus si cuplu la turatii joase, benzinarul, in general, se alege pentru performanta mai ridicata. Inca un lucru important. O turbosuflanta este buna pentru consum la diesel, dar la benzina, te face sa opresti destul de des prin benzinarii.

Comentarii:

A comentat adrian ionut (1,330 puncte) acum 11 ani aicea ai dreptate cu benzinaru care daca il modifici si ii pui o turbina pe el cam vizitezi benzinariile dar cu unul de 2000 cmc nu prea le vizitezi acuma depinde in functie de mers daca il duci in ture sau nu si in plus la benzinar nu iti este frica sa mergi cu el tot in ture jose ca aicea nu are ce sa se infunde EGR ca si la diesel oricum mersi de sfat stima ;)
A comentat Overdrive (2,210 puncte) acum 11 ani Daca ai bani sa iti pui un turbo pe un benzinar inseamna ca esti pasionat de modificari (tunning), iar in cazul in care faci treaba asta sunt 100% sigur ca nu te mai uiti la consum. Parerea mea: de uz zilnic diesel, iar de distractie benzina, asta daca iti permite buzunarul!
+2 voturi
A raspuns bobo2013 (15,590 puncte) acum 11 ani salut dieselul e mai  economicos atunci cand faci km mai multi si mai ales drumuri intinse...turbina te ajuta mult oferind un plus de putere motorului....ca ,,dezavantaje'' parerea mea este ca un diesel e mai pretentios ai mai multe elemente care ar putea sa se strice...injectoare...pompa de motorina ...turbina...intercooler....bujii incandescente...EGR.... e bun pentru consumul mai scazut si ma repet....pentru efectuare de distante cu ea nu pentru km putini....ca sa vezi diferenta la consum fata de benzina....
 benzina e mai eficienta pentru ca arderea se face mai usor....e mai silentioasa o masina pe benzina decat diesel....acolo trebuie bujii bune...filtre bune...si benzina buna...ca elemente ce se pot defecta ma refer la cela mai importante...ai un set de 4 bujii care chiar si daca se duce una masina tot merge o schimbi si mergi mai departe...4 injectoare care la benzina rar se strica....si o pompa de benzina care daca se arde o inlocuiesti si mergi mai departe ...costul unei pompe de benzina e mult mai mic decat o pompa de injectie de la diesel de exemplu.....cam asta ar fi....eu unul optez intotdeauna pentru benzina care chiar si daca are un consum mai mare fata de diesel...se poate remedia cu o instalatie de GPL si atunci desi ia cu 1-2 litrii mai mult decat pe benzina e diferenta de pret la jumatate GPL fata de benzina sau diesel....dar cum parerile sunt impartite eu ti-am impartasit doar parerea mea si atat....sper ca te-am putut lamuri.

Comentarii:

A comentat adrian ionut (1,330 puncte) acum 11 ani da cam ai dreptate cu dieselul e cam pretentios este bun nu zic da pentru mine benzinarul este pe primul loc aice nu prea are ce sa se strice numa asa ca bagi benzina prosta si nuti pasa de motor in rest nu cam are ce sa se strice eu tot benzinarul l-as alege si cel de 2000 cmc macar acolo sunt si cai si cuplu consum mai mare un pic dar merge multumesc de raspun    Respect ;)
–1 vot
A raspuns italianjob07 (40,360 puncte) acum 11 ani ia benzina 1.2_16 v sau 1.4 simplu si consum bun si fara probleme !!!

Comentarii:

A comentat Robert-323 (62,980 puncte) acum 11 ani si daca omu vrea un seria 3? unde gaseste 1.2............
A comentat LFS_mihai (31,070 puncte) acum 11 ani aici te contrazic cu 1.4 consum mic, ca exemplu aduc Golf 5, consum in oras 8,8-10.2 , asta nu cred ca e consum mic, ce e drept la alte masini de 1.4 (solenza, logan) posibil sa fie mai mic. Orasul e Arad
A comentat Mawerick (200 puncte) acum 11 ani are prietena o fiesta 1.3 , nush ce-i face dar consuma 13 in oras :))
A comentat italianjob07 (40,360 puncte) acum 11 ani parerea mea asta este si o sustin pana la capat , iar argumentele le am stranse din propria experienta , in afara de cdi de la mercedes nu as lua motorina nici mort , ture , buji , turbina , turatii , injectoare ,  plm si mai fac si focu langa el sa porneasca iarna .
0 voturi
A raspuns stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 11 ani Salut!
Care din cele 2 motoare?Sunt zeci daca nu sute in ambele tabere.
In linii mari,depinde de ce ai nevoie.Daca faci multi km,e bine diesel.Daca faci putini,e bun benzinarul.
Deasemeni,daca vrei masina de week-end si nu te intereseaza consumul,atunci benzina.
In ambele tabere sunt fani diesel si fani benzina,depinde de necesitati in primul rand.
Deci,spre ce vrei sa te axezi si cati km faci pe an cu masina,altfel un sfat concret nu ti-l poate da nimeni.Sunt motoare diesel X5M foarte bune si motoare pe benzina mici dar de senzatie lancer 2.0(astea ca exemplu).De discutat pe tema asta se poate discuta pe infinit.
Eficienta?Daca e sh,depinde de trecut si de marca.Daca e nou,depinde de cata grija ai de el si de cum il exploatezi.

Comentarii:

A comentat adrian ionut (1,330 puncte) acum 11 ani pai pe zi as face cam 50 de km asa ca nu sunt asa de multii zic eu si la  un motor de 2000 nustiu cam cat miar lua pe saptamana cati bani mar face sa scot din buzunar acuma zic si eu ca nustiu pe ce sa ma axez masina mea de vis este BMW 520i din anii 90" nustiu eu zic ca benzinarul este mult mai bun decat dieselul dupa mine acuma nustiu cei lalti ce cred.Mersi de raspuns ;)
A comentat LFS_mihai (31,070 puncte) acum 11 ani bmw 520 din 96 (e34) consum de 13/ 100 km
A comentat adrian ionut (1,330 puncte) acum 11 ani Oras=13,6l/100km

Sosea=7,5l/100km

combinat=10,1l/100km
0 voturi
A raspuns bobo2013 (15,590 puncte) acum 11 ani cu mare placere....ma bucur ca ti-am putut fi de folos cu o informatie....si pentru mine benzina e tot benzina toata viata....nu sunt adeptul dieselului....multa bafta!

Comentarii:

A comentat adrian ionut (1,330 puncte) acum 11 ani si pentru mine este la fel benzinarul nu las da pe diesel pt nimic oricum mersi de raspuns Jos palaria pentru benzina ;)
+1 vot
A raspuns bobo2013 (15,590 puncte) acum 11 ani eu am 1,8 benzina cu GPL. e tare de tot prietene una e cand pun de 35 ron 11 litrii de combustibil si alta e daca mergeam pe 6 lei litrul....si merge de rupe masina....

Comentarii:

A comentat adrian ionut (1,330 puncte) acum 11 ani ai dreptate tot benzinaru are mai multe avantaje si in plus se poate pune si GPL pe el asta mi se pare o treaba super buna oricum eu tot la benzinar raman. Mersi de raspun
+2 voturi
A raspuns eykron (4,170 puncte) acum 11 ani am fost, sunt si voi fi fan motoarelor pe benzina! plus ca s-a dovedit si ca in timp benzinarul e mai ieftin de intretinut ca diesel-ul!
am avut masini diesel, benzina si benzina cu GPL!
nici un diesel nu o sa se compare cu benzina! cat de nou ar fi, orice marca si generatie de motor, tot face zgomot si scoate fum!
chiar recent am vazut un cls diesel din 2011 care scotea fum!
stiu ca o sa-mi iau multe minusuri, dar asta e parerea mea si nu mi-o va schimba niciun diesel!

Comentarii:

A comentat Robert-323 (62,980 puncte) acum 11 ani aceeasi parere o aveam si eu si inca o am, dar trebuie sa tinem cont ca au mai avansat si astia in ultimii 3-4 ani cu tehnologia, au pus filtre de particule(ca sa nu mai scoata fum), si recent am condus un bmw 335d 2008 care m-a facut sa-mi schimb parerea oarecum despre diesel, e adevarat ca la relanti tot ca un tractoras suna dar de mers n-am avut nimic de comentat, totusi te sustin, mai ales cand am vazut azi pe prima pagina ca timbru de mediu o sa fie mai mare la masinile diesel, motorina e mai scumpa, intretinerea e mai scumpa, pretul e mai mare de achizitie, singurul lucru bun e consumul si cuplul, desi a scazut consumul la motoarele pe benzina de ultima generatie....
A comentat eykron (4,170 puncte) acum 11 ani ma bucur ca mai sunt "petrolhead" ca mine :) ! ai dreptatea cu tehnologia la diesel, dar tot nu ma incanta! am avut un e39 v8 ( l-am vandut din cauza impozitului :( ), crede-ma ca "tremuram" cand il auzeam cum face! am avut si a6 diesel, am fost f multumit de el, dar cand il porneam si facea ca tractorasul ...
–1 vot
A raspuns pickachuu (1,040 puncte) acum 11 ani diesel`ul e pt camioane si vapoare !