4Tuning.ro > 4Tuning Help > Probleme tehnice > Motor > Problema la turbina?

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+2 voturi

Problema la turbina?

Salut. Am un d24t idi care a devenit putin lenes de cateva zile. Am schimbat filtrul de motorina in speranta ca va rezolva problema dar degeaba. Cand am verificat turbina am descoperit ca aceasta se invarte foarte greu. Axul nu are joc. Masina nu scoate fum. Ce ma sfatuiti? Schimbare sau reparatie? (Si da, sunt constient cat costa). Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
A intrebat Bogdan_03 EXPERT (96,470 puncte) acum 11 ani in categoria Motor
Distribuie pe Facebook

Cel mai bun raspuns:

+2 voturi
A raspuns Santi_Rafael (10,930 puncte) acum 11 ani Salut,nu am prea multa experienta in acest domeniu(al turbinelor) dar,chiar am citit acum ceva timp despre asta,o sa ai mai jos si un link,chiar de pe 4tunning...din ce stiu,recomand repararea / reconditionarea turbinei,sa cumperi una noua e prea scump banuiesc,iar una la mana a doua...nu stiu,nu prea stii ce cumperi si cat te tine.In concluzie,ramane sa te uiti pe link-ul de mai jos si sa iei o hotarare...Succes

http://www.4tuning.ro/piese-si-accesorii-auto/ce-faci-cand-te-lasa-turbina-15600.html

Sper ca te-am ajutat.

Comentarii:

A comentat Santi_Rafael (10,930 puncte) acum 11 ani Colegul de jos are dreptate,am uitat sa iti spun,nu te ingrijora,se poate schimba doar piesa uzata,deci nu poate costa foarte mult(fata de pretul uneia noi)...deci,discuta cu cineva,compara preturi,dar mai intai afla exact ce e de facut,si de acolo te descurci.
bafta
A comentat Bogdan_03 EXPERT (96,470 puncte) acum 11 ani Am fost la un service. Ideea e ca un specialist cere 900 ron pt demontarea turbosuflantei de pe galerie si desfacerea ei in bucati. Mi se pare ca sunt bani aruncati aiurea din moment ce nici nu garanteaza ca mi-o face inapoi daca nu imi convine pretul pus de ei pt piesele noi. Am dat niste telefoane si am gasit una la 500 ron din dezmembrari in stare foarte buna.
A comentat Santi_Rafael (10,930 puncte) acum 11 ani E mult cat a cerut ala,si vorba ta,nici macar nu ai garantia ca e totul in regula dupa....Sper sa fie ok cea care ai gasito...Bafta

Alte raspunsuri: (3)

+2 voturi
A raspuns kenel EXPERT (95,770 puncte) acum 11 ani mergi la un service care se ocupa cu reparatii de turbine.ti-o desface si iti spune exact cat te costa.abia atunci poti face diferenta daca se merita sa schimbi cu una noua.
+1 vot
A raspuns dragosrotaru (2,140 puncte) acum 11 ani Daca turbina este cu geometrie variabila,pe partea  prin care intra gazele de evacuare este colmatata si nu mai functioneaza bine geometria.Practic ar trebui demontata si curatata ,mai poti s-o dai jos de pe motor si sa pulverizezi un spray de curata re peste paleti,de fapt ar trebui vreo doua sprayuri pe care sa le descarci peste paleti la rotund si sa astepti pina se topeste calamina vreo jumate de ora dupa care sa incerci sa pulverizezi niste motorina ,tot pe paleti.Ar putea da rezultate.Eu am desfacut una si practic am curatato si am spalato,am montato la loc si a mers perfect.dupa ce am demontato,m-am gandit ca as fi putut sa-i fac ceea ce ti-am explicat mai sus.Ar mai fi o varianta sa mergi cu ea turata vreo 100 de km si s-ar putea sa-si dea drumul.
0 voturi
A raspuns Degan (1,890 puncte) acum 10 ani www.reconditionam-turbosuflante.webs.com