4Tuning.ro > 4Tuning Help > Probleme tehnice > Probleme lichid racire

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+2 voturi

Probleme lichid racire

 

Salutare dragi colegi !

As vrea daca se poate sa imi cititi putin aceste randuri si eventual sa postati o parere daca stiti ce se intampla cu masinuta mea.

Am achizitionat un a3 8l 1.6 1998 din Germanica . Imediat dupa achizitionare la un drum lung mi s-a aprins martorul agentului de racire *(galben). Am oprit am verificat si nivelul in vasul de expansiune era sub minim. Am completat am mers mai departe si tot asa. Mi se aprinde martorul cam dupa 200 km si completez cu aprox 1l antigel sau apa distilata.

Daca masina sta nu scade nivelul de la antigel.

In antigel nu am nici un gram de ulei. Uleiul este curat ca lacrima. Apa nu bolboroseste in vas iar furtunele nu sunt tari.

Am pornit masina si am scos capacul de la vasul de expansiune si cu ea accelerata am mirosit sa vad daca scoate gaze arse pe la returul din vas. Nu am simtit nimic venea doar antigel. Pe langa toate acestea in vasul de expansiune pe fund se vede asa ca o pilitura de fier (cum se foloseste pentru astuparea porilor din radiator). Cred ca s-a incercat o solutie de genul.

Temperatura in mers sta la fix 90 grade. Nu scade/creste nici cand dau drumul la caldura etc. Singurul lucru care l-am observat o SINGURA DATA am oprit motorul cald 90grd. L-am pornit dupa aprox 10 minute si imi arata 95 grd in bord.

Pe vag-com nu am absolut nici o eroare sau parametru necorespunzator. Noxele sunt perfecte pentru ca i-am facut recent verificarea tehnica periodica.

M-am uitat pe sub ea nu vad pe nicaieri sa se scurga nimic. Singurul lucru observat a fost un usor abur de la radiator in partea de jos. 

Ultimele doua observatii sunt ca : am scos capacul de la ulei si avea cum se mai spune "muci". L-am sters am mers o perioada si nu am vazut sa mai faca deloc. Ideea era ca o porneam la rece si mergeam pe distante foarte foarte scurte poate si de aici. Iar a doua observatie pe esapament imi scoate abur. Tind sa cred ca e normal pentru ca nu miroase intepator ca antigelul.

Avand in vedere aceasta poveste lunga as vrea sa aud si o parere de a voastra. Unele simptome sunt de garnitura de chiulasa altele nu eu chiar nu stiu ce sa mai spun. Inainte de a merge la mecanic as dori sa va ascult si parerile voastre.

BTW e normal sa vina tot timpul antigel inapoi in vas prin furtunasul acela din partea superioara a vasului cu o cantitate direct proportionala cu turatia motorului ?
A intrebat gigigali (190 puncte) acum 12 ani in categoria Probleme tehnice
Distribuie pe Facebook

Comentarii:

A comentat gigigali (190 puncte) acum 12 ani

editat de gigigali acum 12 ani

Am demontat motorul si chiulasa si garnitura. Totul pare ok dar am observat la garnitura o mica problema. Va intreb pe voi cei cu experienta daca de acolo mi se trage . Pun poze sa vedeti mai bine.

2 Raspunsuri

–1 vot
A raspuns ovidiubi (600 puncte) acum 12 ani Daca ia gasit ceva suspect ai magini?
0 voturi
A raspuns gigigali (190 puncte) acum 12 ani

editat de gigigali acum 12 ani

Sper sa se vada acum pozele....

Imagini atasate