Semafor verde intermitent la dreapta: cine are voie sa stea pe prima banda? Ghidul soferului 24 Martie Semafor verde intermitent la dreapta: cine are voie sa stea pe prima banda?
Toate comentariile (7):
5 comentarii -10 puncte
Daca pe banda respectiva este trasat pe asfalt marcajul cu sageata "inainte si la dreapta", ai voie sa te incadrezi pe aceasta bana pt. directia de mers inainte si nu trebuie sa fii claxonat. In situatia in care exista marcajul cu sageata la dreapta, trebuie sa te incadrezi corespunzator acestui marcaj.
24 mar 2016, 12:29
0
john17
91 comentarii 87 puncte
Ati vazut voi verde intermitent pt viraj dreapta fara banda dedicata pt asta? Eu nu, dar poate o exista (caz in care idiotul e cel care a sistematizat intersectia).
24 mar 2016, 12:39
+1
csebalyn
421 comentarii 352 puncte
exista intersectii in care functioneaza verde intermitent dreapta si in care, din lipsa de spatiu, aceeasi banda e folosita si pentru mers inainte. imi vine greu sa cred ca doar in bucuresti nu exista, dar in timisoara, cluj, sibiu, galati, turnu severin, exista astfel de intersectii. in mod normal si de bun-simt as zice, e ca atunci cand pe banda 2, de pe care poti merge inainte, sunt doar 1-2-3 masini, sa nu folosesti acea banda cu dreapta intermitent ca sa fii primul care merge inainte, tocmai sa nu-i blochezi pe cei care vor sa faca dreapta si sa nu-i faci sa astepte 30 de secunde aiurea, timp in care usa frigiderului tau da sa sara din balamale :)
24 mar 2016, 13:35
+2
arobex
581 comentarii 1233 puncte
Exista peste tot in tara astfel de intersectii unde este o singura banda pentru inainte si la dreapta. Evident exact cum spune autorul,sunt foarte multi rahati cu ochi ce claxoneaza masina de pe prima banda ce merge inainte,pentru ca el sa vireze dreapta. In loc sa puna mana sa citeasca codul rutier,boul pune mana pe claxon,avand impresia ca cel din fata lui greseste,si ca banda trebuie sa stea libera pentru el ,pentru un rahat ce a luat permisul pe spaga ,sau cu relatii! Imi pare rau ca astia cu aere de mari "piloti" nu merg prin Austria macar o luna si sa se comporte ca in Romania.Ar vedea ei pe dracuuu unde sta ! In codul rutier scrie asa:"La intersectiile fara marcaje – Conducatorii vehiculelor ocupa in mers cu cel putin 50 m inainte de intersectii atat in localitati cat si in afara acestora urmatoarele pozitii : -randul din dreapta , cei care vor sa schimbe directia de mers spre dreapta; -randul din stanga , cei care vor sa schimbe directia de mers spre stanga; -oricare dintre randuri , cei care vor sa mearga inainte;" Deci se pot incadra pe ORICARE din benzi,daca se doreste mersul spre inainte,chiar daca la dreapta este semafor intermitent. Recapituland:Banda de langa bordura este concomitent pentru inainte si/sau la dreapta,iar banda de langa axul drumului pentru inainte si/sau la stanga. Unde sunt marcaje se tine seama de acestea.Dar in 99,99% din cazuri,banda de langa bordura/acostament are marcaj cu inainte si la dreapta.
24 mar 2016, 22:28
+1
AdrCos
1522 comentarii 2249 puncte
Foarte valabil ceea ce spui cand se circula cu doua benzi pe sens, in acest caz este 99.99%. Dar in orasele mari si aglomerate sunt bulevarde si cu 4, 5 benzi pe sens si in aceste cazuri sa fi sigur ca daca ai intermitent dreapta ai si banda pentru el. Mai sunt multe cazuri in care drumul se ingusteaza, de exemplu din trei benzi raman doua, din nou de obicei in aceste cazuri (in care este si semafor de dreapta intermitent bineinteles) banda intai este de dreapta si celelalte doua se continua pe drumul cu 2 benzi. Sincer sa fiu nu am vazut drum cu minim 3 benzi pe sens si dreapta intermitent fara banda dedicata, eventul ocupata de masini parcate aiurea am vazut. Si aici vorbesc in special de Bucuresti unde din pacate imi petrec timpul in trafic, dar presupun ca nu sunt foarte diferite nici in restul tarii. Eu zic ca sunt foarte rare cazurile in care ai dreapta intermitent si nu ai banda dedicata.
25 mar 2016, 22:32
0
5 comentarii -10 puncte
Cu sau fara logica, raspunsul meu este coroborat cu legislatia noasta, lucida sau confuza, insa in vigoare si aplicabila. La noi se intentioneaza a se implementa regula echivalenta in alte state: rosu la semafor = liber pt. dreapta, cu conditia de cedare a trecerii pt. pietoni. Pana una alta, la noi este valabil, cf. anticului decret regula: 1).semnalul politistului; 2). culoarea semaforului; 3).marcajul de circulatie. In concret; culoarea intermitenta imi da liber la dreapta; marcajul de pe banda impune regula (inainte si la dreapta, adica sageata cu 2 capete sau numai la dreapta). End of topic!
25 mar 2016, 23:01
0
5 comentarii -10 puncte
imi cer scuze, am sarit din ordine pct.3: 1).semnalele politistului; 2).culoarea semaforului; 3).SEMNELE/INDICATOARELE DE CIRCULATIE; 4).marcajele rutiere/de circulatie ... dar asta nu schimba raspunsul la speta noastra. Totul tine de administratorii de drum, veti observa faptul ca sunt benzi de dreapta care sunt marcate cu inainte-si -la-dreapta iar altele cu sageata numai la dreapta ... mai bine sa fim calmi in trafic, in caz contar doar complicam lucrurile.
25 mar 2016, 23:27
0
Comentează şi tu:
Pentru a comenta trebuie să te loghezi. Login »