Anuntul cu care Volvo i-a surprins pe toti: toate masinile vandute de suedezi vor fi limitate la 180 km/h

Anuntul cu care Volvo i-a surprins pe toti: toate masinile vandute de suedezi vor fi limitate la 180 km/h
  • Toate masinile vandute de Volvo din 2020 vor avea viteza maxima limitata
  • Automobilele suedezilor nu vor putea depasi 180 de kilometri pe ora
  • Compania spera sa reduca astfel numarul accidentelor cu urmari grave
Distribuie pe Facebook

Producatorul din Goteborg spera ca in acest mod sa reduca numarul accidentelor cu victime cu rani majore sau chiar incompatibile cu viata.

Intr-o perioada in care companiile din industria constructoare de masini incearca sa aduca in fata publicului cifre si valori cat mai rasunatoare - de la puterea maxima pana la timpul necesar realizarii acceleratiei de la 0 la 100 km/h si viteza de top, Volvo adopta o masura care va starni numeroase discutii in contradictoriu.

Parte a grupului asiatic Geely, din care mai fac parte marci precum Lotus, Proton ori Lynk & Co, producatorul suedez de automobile a publicat in urma cu doar cateva momente un comunicat de presa prin intermediul caruia anunta ca toate modelele vandute incepand din 2020 nu vor putea depasi 180 de kilometri pe ora.

Oficialii companiei Volvo spera ca in acest mod nu doar sa transmita un semnal puternic cu privire la pericolele la care se expun soferii care circula cu viteza, dar si sa reduca la zero numarul accidentelor cu victime cu rani majore sau incompatibile cu viata, asa cum prevede strategia Vision 2020 a constructorului din Goteborg.

Pentru ca strategia Vision 2020 sa devina insa realitate, producatorul suedez mai are insa de trecut prin alte doua provocari majore: sa rezolve cumva problema consumului de alcool la volan si, totodata, sa gaseasca o solutie la elementele care distrag atentia conducatorului, se specifica in comunicatul de presa publicat azi.

Asadar, acestea fiind spuse, revenim la subiectul principal al materialului nostru si readucem aminte ca, de anul viitor, toate automobilele vandute de marca Volvo vor avea o viteza maxima limitata la 180 km/h, spre deosebire de concurenta.

Noul Volvo XC90 faceliftNoul XC90 facelift, cel mai recent membru al familiei de modele Volvo.

Noul Volvo XC90 faceliftSUV-ul companiei suedeze ofera in premiera o configuratie cu sase locuri.

Noul Volvo XC90 faceliftClientii pot combina motoarele pe benzina si motorina cu un sistem KERS.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (44) Poze Noul Volvo XC90 facelift
mai multe
Publicat în categoria: Inovatii auto DATA PUBLICĂRII: 4 Martie 2019