Audi a lansat sistemul care iti spune cand se face semaforul verde. Acesta va ajunge si in Europa

Audi a lansat sistemul care iti spune cand se face semaforul verde. Acesta va ajunge si in Europa
  • Audi a lansat sistemul Traffic Light Information
  • Acesta este deocamdata disponibil doar in Las Vegas
  • Nemtii intentioneaza acest sistem si in Europa
Distribuie pe Facebook

Audi tocmai a lansat sistemul Trafic Light Information, disponibil deocamdata doar in Las Vegas si exclusiv pe modelele A4 si Q7 construite speciale pentru piata americana. Insa, dupa ce se vor rezolva problemele cu infrastructura, acest sistem inovator va ajunge si in Europa.

Va povesteam cu ceva timp in urma despre faptul ca Audi va dezvolta un sistem cu ajutorul caruia masina va interactiona cu infrastrucura. Ei bine, acesta se numeste Traffic Light Information si tocmai a devenit activ in Las Vegas.

Audi Traffic Light Information

Orasul Pacatelor devine astfel primul oras din lume care beneficiaza de o infrastructura vehicul-vehicul (V2I), in cadrul careia centrele de management a traficului comunica in permanenta starea semafoarelor partenerului de proiect al celor de la Audi, Traffic Tehnology Services.

Prima functie a acestui sistem, si probabil cea mai importanta pentru un automobil autonom, se numeste Time-to-Green, si asa cum ii spune si numele se foloseste de conexiunea la internet 4G sau LTE a masinii pentru a-i semnala soferului cat mai este pana se schimba culoarea semaforului, sau daca va prinde verde semaforul din fata sa.

Audi Traffic Light Information

Toate aceste informatii vor fi afisate pe instrumentarul de bord digital Audi Virtual Cockpit sau pe head-up display. Daca soferul nu prinde semaforul pe verde, sistemul va afisa o numaratoare inversa pana la urmatoarea schimbare de culoare a semaforului.

In urma testelor efectuate in Europa, inginerii germani au ajuns la concluzia ca daca acest sistem este utilizat corespunzator, va contribui serios la fluidizarea traficului si la o economisire simtitoare de carburant.

Audi Traffic Light Information

Andreas Reich, seful diviziei de Pre-Dezvoltare a Echipamentelor Electrice din cadrul Audi AG a declarat ca "Pentru prima data in istorie, masinile noastre schimba informatii in timp real cu infrastructura de trafic. Soferii isi pot adapta comportamentul la volan in functie de situatie si se pot deplasa prin traficul din marile orase intr-un mod mult mai relaxat si mai controlat. Imbunatatim consumul de energie atunci cand conectam modelele Audi cu orasele inteligente. Vor urma mai multe servicii V2I, care vor face din masina un dispozitiv mobil interactiv. In viziunea noastra, condusul autonom este finalul acestei dezvoltari."

Audi Traffic Light Information

Asa cum spuneam si la inceputul acestui articol, seriviciul Traffic Light Information este deocamdata disponibil doar in Las Vegas, si poate fi folosit doar de propritarii de modele Audi A4 si Q7, dotate cu sistemul Audi Connect, si construite special pentru piata americana.

Audi Traffic Light Information

Insa, constructorul german de automobile intentioneaza sa il aduca si pe Batranul Continent. "In Europa, sunt folosite diverse tehnologii pentru monitorizarea traficului, din cauza infrastructurii care s-a dezvoltat local si descentralizat. Deocamdata cautam moduri prin care sa armonizam intr-un fel datele. Dupa ce vom reusi acest lucru, vom putea aduce sistemul Traffic Light Information si in Europa," sustine Michael Zweck, managerul de proiect TLI din cadrul Audi.

Audi Traffic Light Information

Producatorul din Ingolstadt nu este primul care cocheteaza cu un astfel de sistem autonom. Bavarezii de la BMW au introdus in premiera aplicatia EnLighten anul trecut, care le permitea autovehiculelor produse de constructorul din Munchen care aveau optiunea Apps instalata, sa interactioneze cu semafoarele pe langa care trec.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (7) Poze Audi Traffic Light Information
mai multe