Cel mai tare motor din lume: 400 CAI PUTERE din numai 1.5 litri si 40 KG!

Cel mai tare motor din lume: 400 CAI PUTERE din numai 1.5 litri si 40 KG!
  • Motorul produce 10 cai / kg, un raport mult mai bun decat al masinilor de Formula 1
  • Motorul turbo pe benzina cantareste doar 40 kg, are 3 cilindri si 1.5 litri
  • Motorul Nissan DIG-T R produce un cuplu de 380 Nm si urca pana la 7,500 rpm
Distribuie pe Facebook

Japonezii de la Nissan continua sa ne uimeasca prin realizarile lor tehnice si tehnologice, inginerii niponi facandu-ne astazi cunostinta cu o motorizare de-a dreptul revolutionara.

Organizata in weekend-ul 14 - 15 iunie, editia din acest an a legendarei Curse de 24 de Ore de la Le Mans a pregatit numeroase surprize spectatorilor si telespectatorilor sai, principala atractie urmand insa a fi reprezentata de departe de cel mai nou experiment al japonezilor de la Nissan.

Bucurandu-se in mare parte de acelasi aspect revolutionar precum prototipul DeltaWing, conceptul Nissan ZEOD RC reuseste sa impresioneze in special datorita formei sale triunghiulare, insa nici aspectul sau tehnic nu se lasa mai prejos. Ba din contra!

Nissan 1.5 Turbo 400 CP

Inscris la categoria "Garage 56", cel mai nou experiment al producatorului japonez se poate lauda cu un tren de rulare hibrid, ce combina un motor electric si un propulsor pe benzina. Si daca tot veni vorba de propulsorul pe benzina, atunci trebuie precizat neaparat ca, desi are parte de doar trei cilindri si o capacitate de numai 1.5 litri, acesta poate livra celui aflat la volan nu mai putin de 400 cai putere si 380 Newton-Metri!

De asemenea, acelasi propulsor pe benzina mai fascineaza si prin dimensiunile sale compacte, unitatea masurand doar 500 de milimetri in inaltime, 400 de milimetri in lungime si, nu in ultimul rand, 200 de milimetri in latime. O alta caracteristica remarcabila a acestei motorizari turbo, ce poarta numele de cod DIG-T R, este greutatea sa extrem de scazuta: aproximativ 40 de kilograme, detaliu ce-i confera un raport putere / masa mai bun decat cel al unui motor ce echipeaza un monopost din Formula 1!

Nissan 1.5 Turbo 400 CPNissan 1.5 Turbo 400 CP

Asa cum precizam si putin mai sus, noul prototip Nissan ZEOD RC este echipat atat cu o unitate electrica, cat si cu una pe benzina, ambele folosindu-se de o cutie automata cu cinci rapoarte pentru a transmite puterea rotilor. Conform producatorului japonez de automobile, impresionanta sa creatie poate strabate un tur de pista numai cu ajutorul electricitatii la fiecare ora parcursa pe circuit.

Asadar, acestea fiind spuse, concluzia este cat se poate de clara: noul Nissan ZEOD RC este unul dintre cele mai impresionante modele care a luat parte vreodata la Cursa de 24 de Ore de la Le Mans, prototipul japonez oferind de asemenea si o viziune asupra a cum ar putea arata automobilele sport in viitor.

Nissan 1.5 Turbo 400 CP

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (7) Poze Nissan 1.5 Turbo 400 CP
mai multe