Melomani, ia fiti atenti aici. A fost inventat sistemul audio al viitorului, fara BOXE

Melomani, ia fiti atenti aici. A fost inventat sistemul audio al viitorului, fara BOXE
  • S-au inspirat din instrumentele cu coarde
  • Foloseste un soft special si mai multe actuatoare
  • Este perfect pentru masinile electrice
Distribuie pe Facebook

Continental si Sennheiser si-au unit fortele pentru a crea un sistem audio pentru masini, fara boxe. Botezat Ac2ated Sound, acesta foloseste un soft special dezvoltat si actuatoare pentru a crea sunete.

Consumer Electronics Show, sau pe scurt CES, este in plina desfasurare la Las Vegas. Evenimentul, unul dintre cele mai importante dedicate tehnologiei, este un prilej numai bun pentru a afla despre cele mai noi descoperiri din domeniu.

Ac2ated Sound

Daca ieri am vorbit putin despre Virtual Visor, parasolarul care este de fapt un display LCD, gandit de Bosch, azi avem de-a face cu o noua descoperire care ar putea schimba modul in care privim sistemul audio dintr-o masina.

Continental si Sennheiser si-au unit fortele pentru a creat Ac2ated Sound, un sistem audio care nu foloseste boxe pentru a emite sunete. Cele doua companii au folosit ca sursa de inspiratie instrumentele muzicale cu coarde, care folosesc corpul ca o camera de rezonanta.

Ac2ated Sound

Ac2ated Sound

Pe scurt, Ac2ated Sound foloseste un software dezvoltat special si mai multe actuatoare care rezoneaza cu panourile interioare. Undele sonore sunt transferate in acestea si mai departe in habitaclu. In acest fel, boxele sunt eliminate din ecuatie si se obtine un sunet natural care-i face pe pasageri sa se simta ca intr-o sala de concerte.

Cel putin asta sustin cele doua companii. Sistemul audio are si alte avantaje: spre exemplu, cantareste mai putin decat unul conventional si ocupa cu pana la 90% mai putin spatiu in habitaclu. Tocmai de aceea "este perfect pentru masinile electrice, unde economia de spatiu si greutatea sunt prioritare."

Ac2ated Sound

Ac2ated Sound le da, totodata, designerilor de interioare auto mai multa libertate, in contextul in care actuatoarele pot fi montate in bord, in montantii frontali, in spatele fetelor de usi sau a plafonului.

Distribuie pe Facebook
mai multe