Noul Touareg este primul VW din istorie care ofera aceasta dotare. Cum functioneaza sistemul

Noul Touareg este primul VW din istorie care ofera aceasta dotare. Cum functioneaza sistemul
  • Noul Touareg este primul Volkswagen cu Night Vision
  • Sistemul in cauza foloseste o camera cu infrarosu
  • Conducatorul vede pana la 300 de metri in noapte
Distribuie pe Facebook

Farurile cu matrice de LED-uri, directia integrala sau instrumentele de bord digitale nu sunt singurele echipamente oferite in premiera absoluta de generatia cu numarul trei a modelului Volkswagen Touareg.

Prezentat oficial la inceputul acestei primaveri, noul Volkswagen Touareg este un automobil al marilor surprize. Cel putin la nivel de pachet tehnologic, acolo unde SUV-ul companiei germane nu are rival.

Generatia cu numarului trei a modelului care concureaza cu Audi Q7, BMW X5, Range Rover Sport si Mercedes GLE-Class ofera in premiera absoluta faruri cu matrice de LED-uri. Plus directie integrala si instrumente de bord digitale.

Acesta este insa doar inceputul, clientii noului Volkswagen Touareg putand opta inclusiv pentru suspensie pe aer sau bare anti-ruliu active. Nu lipsesc din meniu, de altfel, nici scaunele cu incalzire, racire si chiar masaj.

Totodata, cea de-a treia generatie a SUV-ului german, concurent cu Audi Q7, BMW X5, Range Rover Sport si Mercedes GLE-Class, se mai poate lauda si cu un display de 15 inch in bord. Ori un asistent pentru vederea pe timp de noapte.

De altfel, despre acesta vom discuta si in randurile urmatoare. Multumita unei camere cu infrarosu, noul Volkswagen Touareg poate detecta pietonii, biciclistii, dar si animalele de pe o distanta de pana la 300 de metri.

"Obiectele" surprinse sunt mai apoi afisate pe ecranul din spatele volanului, in galben sau rosu daca prezinta un pericol iminent. In cazuri extreme, sistemul Night Vision lucreaza alaturi de franarea autonoma pentru a incetini SUV-ul.

Interesanta este si contributia farurilor cu matrice de LED-uri la siguranta pietonilor din intuneric. Persoanele aflate intr-un potential pericol sunt atentionate automat prin flash-uri, la viteze de peste 60 km/h, mai spune VW.

Noul Touareg, daca mai era nevoie de amintit, porneste in Romania de la 49.111 euro si este disponibil exclusiv intr-o varianta V6 TDI de trei litri. Ce este drept, clientii au la dispozitie doua versiuni diferite de putere: cu 231 sau 286 CP.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Inovatii auto DATA PUBLICĂRII: 25 Mai 2018