Volkswagen a publicat astazi primele imagini si detalii oficiale. ACESTA ESTE NOUL TOUAREG!

Volkswagen a publicat astazi primele imagini si detalii oficiale. ACESTA ESTE NOUL TOUAREG!
  • Volkswagen prezinta cea de-a treia generatie a celebrului Touareg
  • Noul model este cu pana la 106 kilograme mai usor ca pana acum
  • Versiunea de top ofera o motorizare V8 TDI de 421 de cai putere
Distribuie pe Facebook

Asa cum a promis, Volkswagen a publicat in cursul zilei de astazi primele fotografii si informatii oficiale ale noului Touareg. Ajuns la generatia cu numarul trei, SUV-ul companiei germane masoara acum peste 4.8 metri in lungime si ofera doua display-uri de dimensiuni generoase la interior.

Dupa mai bine de sapte ani de activitate si un binemeritat facelift, actualul Volkswagen Touareg a parasit definitiv linia de productie. O noua generatie a celebrului SUV de origine germana a fost dezvaluita oficial in urma cu numai cateva momente, in cadrul unui eveniment special organizat la Beijing.

Noul Volkswagen Touareg

Noul Volkswagen Touareg

Noul Volkswagen Touareg

Construit pe aceeasi platforma cu Audi Q7, Bentley Bentayga, Porsche Cayenne si Lamborghini Urus, automobilul companiei din Wolfsburg cantareste cu aproximativ 106 kilograme mai putin decat predecesorul sau. De cealalta parte, lungimea caroseriei a crescut cu 77 mm, pana la 4.878 de milimetri.

Sub capota, noul Volkswagen Touareg va fi disponibil la vanzare in trei unitati diesel cu sase cilindri in V, dintre care doua pe motorina - de 231 sau 286 CP, si doar una singura pe benzina, cu 340 CP sub capota. O motorizare V8 TDI de 421 CP pune capat motorizarilor comercializate in Europa.

Pe piata din acolo, acolo unde a si avut de altfel loc premiera sa mondiala, cea de-a treia generatie a celebrului SUV de origine germana ofera si o varianta plug-in hybrid. Printre specificatiile acesteia se numara atat o putere maxima de 367 CP, cat si o autonomie in modul electric de peste 50 de kilometri.

Noul Volkswagen Touareg

Noul Volkswagen Touareg

In ceea ce priveste departamentul estetic, proaspat (re)lansatul Touareg nu mai reprezinta nicio surpriza pentru nimeni inca de la mijlocul decembrie, cand un prototip al automobilului din Wolfsburg a fost surprins complet necamuflat. Cu caroseria de productie la vedere, evident.

Nu la fel se poate spune insa si despre interior, care a ramas un secret pana in ziua de astazi. Zi in care vedem, intr-un final, cum a integrat Volkswagen la nivelul panoului de bord cele doua display-uri color de dimensiuni generoase - dintre care unul de 12, iar altul de 15 inch, ale noului Innovision Cockpit.

Tot la nivel tehnologic, generatia cu numarul trei a celebrului SUV de origine germana mai anunta si faruri cu matrice de LED-uri, suspensie pe aer, dar si directie integrala. Acestora li se alatura mai multe sisteme de siguranta activa, care aduc automobilul cu un pas mai aproape de condusul semi-autonom.

Noul Volkswagen Touareg

Noul Volkswagen Touareg

Noul Volkswagen Touareg

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (59) Poze Noul Volkswagen Touareg
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 23 Martie 2018