Soferii sunt in culmea fericirii. Ford a inventat tehnologia care detecteaza gropile din asfalt

Soferii sunt in culmea fericirii. Ford a inventat tehnologia care detecteaza gropile din asfalt
  • Ford a inventat tehnologia care detecteaza gropile din asfalt
  • Suspensia este ajustata cu ajutorul unor senzori
  • Socul resimtit in urma comprimarii este minim
Distribuie pe Facebook

Constructorul american de automobile a anuntat ca noul Focus va beneficia de o tehnologie capabila sa detecteze gropile din asfalt. Aceasta va fi o functie a sistemului Continuously Controlled Damping de care beneficiaza celebrul model compact.

Ford a lansat cea de-a patra generatie Focus in luna aprilie iar primele exemplare sunt asteptate sa ajunga in showroom-urile din Europa incepand cu vara acestui an. Chiar si asa, inginerii producatorului din Dearborn perfectioneaza in continuare masina si cauta tot felul de modalitati prin care aceasta sa se adapteze cat mai bine la conditiile de drum.

Ultima gaselnita a constructorul american de automobile este o tehnologie care detecteaza gropile din asfalt. Aceasta se va dovedi extrem de utila in tarile unde calitatea soselelor lasa de dorit, deci implicit si in Romania. Cum autostrazi noi nu vom avea in viitorul prea apropiat iar drumurile nationale sunt sub orice critica, aceasta tehnologie este mai mult decat bine venita.

Insa ce face mai exact aceasta functie care va fi inclusa in sistemul Continuously Controlled Damping? Pe scurt, mai multi senzori vor simti cand roata urmeaza sa loveasca o groapa si vor ajusta imediat suspensia (amortizoarele) astfel incat socul resimtit de piesele mecanice sa fie minim. Concret, amortizorul nu va mai lasa roata sa coboare de tot in groapa, limitand astfel socul rezultat in urma comprimarii.

Tehnologie anti-gropi Ford Focus

Puntea spate va reactiona chiar si mai repede decat cea fata, multumita impulsurilor primite de la senzorii montati pe aceasta.

"Inginerii nostri cauta incontinuu cele mai dure drumuri pentru a testa la limita suspensia masinilor, insa observam ca din ce in ce mai mult aceste drumuri rele ne gasesc pe noi. Gropile sunt o problema care nu va disparea prea curand, dar cu noua noastra tehnologie pentru suspensii disponibila pe noul Focus, am reusit sa reducem impactul provocat de acestea," a declarat Guy Mathot, inginer in cadrul Ford.

Distribuie pe Facebook
mai multe