Un mare producator auto a gasit solutia ca tu sa nu iti mai rupi masina in gropi

Un mare producator auto a gasit solutia ca tu sa nu iti mai rupi masina in gropi
  • Ford lucreaza la o harta a gropilor din asfalt
  • Aplicatia va anunta soferul cand acesta se apropie de un crater
  • Sistemul intra in teste la sfarsitul anului
Distribuie pe Facebook

Un mare producator auto vrea sa puna capat razboiului pe care soferii de pretutindeni il duc cu gropile in asfalt. Solutia se anunta a fi una simpla, insa extrem de utila.

Lipsa infrastructurii nu este nici pe departe singura problema serioasa cu care conducatorii auto din Romania se confrunta zi de zi. Ba dimpotriva: dupa ce ca avem drumuri putine, nici macar acelea nu sunt perfecte.

Nici celelalte tari de pe Batranul Continent nu stau insa mai bine din acest punct de vedere. O statistica realizata in anul 2011 scotea la iveala ca pe strazile din Europa isi fac de cap undeva in jurul a 20 de milioane de gropi.

Vestea buna este ca, intre timp, aproximativ jumatate dintre acestea au fost rezolvate. La un cost urias, ce-i drept, repararea drumurilor problematice facandu-se cu investitii care depasesc suma de 1.2 miliarde de euro.

Pe scurt, lupta dusa intre gropi si autoritati pare pierduta inca din start. Chiar si asa, se pare ca mai exista speranta: un mare producator auto a dezvaluit recent ca are solutia pentru ca soferii sa nu-si mai rupa masinile in doua.

O solutie familiara persoanelor care folosesc Waze, Ford lucrand de fapt si de drept la un soi de functie pentru sistemul de navigatie ce anunta conducatorul auto atunci cand acesta este pe cale sa intalneasca un crater in asfalt.

Aplicatia cu pricina functioneaza in timp real si informeaza soferul inclusiv cu privire la adancimea gropii. De asemenea, in cazul in care situatia o impune, conducatorul auto va fi indrumat pe o ruta alternativa, cu mai putine cratere in asfalt.

Tehnologia cu care Ford vrea sa puna capat fenomenului de rupere a masini in gropi va intra in teste inainte de sfarsitul acestui an. O alta dorinta a companiei americane este ca datele stocate de respectiva aplicatie sa poate fi urcate in cloud si apoi descarcate de alti soferi.

Detectare gropi

Detectare gropi

Detectare gropi

Detectare gropi

Detectare gropi

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (5) Poze Detectare gropi
mai multe
Publicat în categoria: Inovatii auto DATA PUBLICĂRII: 21 Februarie 2017