Final de sezon competitional intern in kartingul romanesc

Final de sezon competitional intern in kartingul romanesc
Pe circuitul de karting Selena din Bacau, s-a desfasurat ultima etapa a CNK 2011. Cum era de asteptat, ultima etapa a oferit un spectacol deosebit la aproape toate clasele de concurs.
Distribuie pe Facebook

La clasa PUFO, cei mai mici dintre alergatori au vrut sa arate tuturor ca, in ciuda varstei, nu sunt cu nimic mai prejos decat ceilalti competitori. Andrei Ponta a reusit sa faca doua manse excelente in ambele zile de concurs, reusind astfel, in aceasta ultima etapa sa ii fure titlul national lui Mateas Davide. Dupa victoria din etapa, Andrei l-a devansat in clasamentul final pe urmaritorul sau cu doar 3 puncte. Mateas a avut doua manse nu foarte bune, fiind devansat si de Tudor Pitulea, care a incheiat pe pozitia secunda ambele manse ale etapei. Cu aceste rezultate, Tudor a reusit sa-si adjudece a treia pozitie in clasamentul general final al sezonului.

Clasa MINI, a aratat inca odata ca este cea mai disputata a intregului campionat. Chiar daca Petrut Florescu putea fi numai matematic detronat de pe prima pozitie a clasamentului, acesta a alergat ca in prima etapa, dornic de victorie. A castigat ambele manse de concurs, nu la distanta foarte mare de urmatorul alergator. Nu a mai fost ca in etapele precedente Alexandra Marinescu in urma sa ci Andrei Vajda. Andrei si-a revenit dupa doua etape inexplicabil de slabe, reusind clasarea pe pozitia secunda in ambele manse. Cu aceste rezultate, Andrei a reusit sa-I fure Alexandrei pozitia a doua in clasamentul general al clasei MINI, adjudecandu-si titlul de vicecampion.

Daca la clasele mai sus mentionate aceasta ultima etapa a adus modificari semnificative in clasamentul general, la N60, Leonard Borlovan nu a avut nici un fel de emotii, adjudecandu-si titlul inca din etapa precedenta. Pentru pozitia a doua in schimb, o crestere de forma a avut-o sportivul ucrainean legitimate la Selena Bacau, Mihailo Paskar, care a reusit in ultima etapa, clasarea in ambele manse pe pozitia secunda, rezultate care i-au adus si titlul de vicecampion al clasei, in dauna sportivilor ieseni Raluca Chirita si Bogdan Stan. Ca si la clasa MINI, pe a treia pozitie a clasamentului general, o sportiva care, doreste inca odata sa ne arate ca fetele nu sunt cu nimic mai prejos decat baietii, chiar si in motorsport.

La junior ( KF3 ), Brad Brunner, deja campion cu o etapa inainte de final, nu a luat startul la Bacau. In lipsa campionului, pentru pozitia a doua a clasamentului urmau sa se lupte Razvan Popiel si o alta alergatoare, Bianca Anton. Cum de multe ori cand doi se bat al treilea castiga, George Pintea a venit la Bacau si a dat toate calculele peste cap, castigand ambele manse de concurs si adjudecandu-si medalia de argint la aceasta clasa. Lupta apriga si de multe ori nesportiva dintre Bianca Anton ( exclusa de altfel in una din manse datorita comportamentului nesportiv ) si Razvan Popiel a dat castig de cauza acestuia din urma in clasamentul final, Razvan reusind sa castige medalia de bronz a clasei KF3.

Seniorii clasei KF2, aveau un castigator, in persoana lui David Dugaesescu, locul a doilea a fost disputant intre Calin Tariceanu si Roberto Arcarese. Lupta dintre cei doi a fost castigata de Calin, aceasta fiind si ordinea in clasamentul general al clasei.

La clasa regina KZ2, in ciuda faptului ca Viktor Stefan era deja campion, mai ales in lipsa lui Salvatore Arcarese, lucrurile nu au stat deloc asa. Cum ne-am obisnuit acest sezon, Eduard Barloiu a fost o prezenta placate in grila, in special datorita starturilor excelente pe care le reuseste. Asa s-a intamplat si de aceasta data, Eduard reusind sa ii ia fata mult mai titratului sau adversary, Viktor Stefan.o lupta priga s-a dus sip e parcursul desfasurarii manselor, lupta din care Viktor a iesit cam sifonat in a doua mansa. Eduard a reusit victoria in ambele manse, profitand si de abandonul lui Viktor in una din ele, asigurandu-si astfel pozitia a doua in clasament, in ciuda lui Cristian Enache. Viktor Stefan, Salvatore Arcarese si Eduard Barloiu fiind primii trei clasati ai clasei KZ2.

Sfarsit de an asadar, cu multe debuturi, cu foarte multe manse aprig disputate. Un an competitional in crester, sperand ca anii urmatori, sa aduca pe pista din ce in ce mai multi sportivi, mai ales ca de anul acesta, kartingul are propria federatie.

Anul competitional nu se termina insa aici pentru multi dintre sportivii romani, cursele internationale in care sunt angrenati, urmand sa ii tina in prize pana in luna noiembrie.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Karting DATA PUBLICĂRII: 15 Septembrie 2011