A intrat deja in vigoare. Daca isi vand masina, fostii proprietari pot cere returnarea banilor de rovinieta

A intrat deja in vigoare. Daca isi vand masina, fostii proprietari pot cere returnarea banilor de rovinieta
  • Fostii proprietari isi pot recupera partial banii de rovinieta
  • Ordinul de Ministru a fost deja publicat in Monitorul Oficial
  • Pana acum, numai noul proprietar putea cere acest lucru
Distribuie pe Facebook

Potrivit unui ordin al Ministrului Transporturilor, publicat deja in Monitorul Oficial, proprietarul care isi vinde masina cu o rovinieta valabila isi poate recupera partial banii platiti pe taxa de drum.

Dupa un prim mandat ratat, Razvan Cuc s-a intors acum ceva timp la carma Ministerului Transporturilor mai hotarat ca niciodata sa revolutioneze transporturile din Romania si astfel sa le inchida gura carcotasilor.

Dupa ce a rezolvat problemele din infrastructura si a dat unda verde la constructia de autostrazi, Razvan Cuc rezolva acum o alta problema vitala care ii afecteaza pe cei care isi vand masinile cu rovinietele valabile.

Mai exact, Ministrul Transporturilor a dat un ordin prin care fostul proprietar poate solicita CNAIR returnarea banilor pentru perioada de valabilitate ramasa a rovinietei, sau cu alte cuvinte pentru perioada cuprinsa intre momentul in care noul proprietar plateste taxa de drum si data de expirare a rovinietei incheiate de el, cand cele doua roviniete se suprapun.

"In cazul in care pentru acelasi vehicul se achita tariful de utilizare de doua sau mai multe ori pentru perioade de valabilitate ce se suprapun pentru cel putin o zi, CNAIR va returna contravaloarea tarifului, corespunzatoare perioadei de suprapunere, la cererea fostului utilizator, in cazul instrainarii vehicului," se arata in Ordinul de Ministru nr. 748/2019.

Actul a fost deja publicat in Monitorul Oficial, astfel ca produce efecte juridice. Foarte important de tinut minte, fostul proprietar trebuie sa ceara acest lucru Companiei Nationale de Adiministrare a Infrustructurii Rutiere numai dupa expirarea valabilitatii rovinietei.

Acest Ordin mai stabileste ca "Solicitarea de returnare a sumei, care trebuie sa contina toate informatiile prevazute in modelul care se regaseste pe pagina web a CNAIR - S.A, se transmite acesteia, dupa expirarea perioadei de valabilitate a rovinietei achietate de acesta, impreuna cu o copie de pe documenele care dovedesc instrainarea acestuia si o copie de pe documentul care atesta scoaterea din evidenta fiscala a vehicului."

Pana acum, numai noul proprietar al masinii putea solicita contravaloarea rovinietelor platite pentru aceeasi masina si care se suprapuneau.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Legislatie Auto DATA PUBLICĂRII: 23 Aprilie 2019