Adio masini inscrise in Germania circuland pe strazile din Romania!

Adio masini inscrise in Germania circuland pe strazile din Romania!
  • Majoritatea masinilor aduse in RO au numere definitive
  • Cine este prins cu numere definitive de Germania risca puscaria
  • Numerele de export au valabilitate cateva luni
Distribuie pe Facebook

Daca pana acum romanii care aduceau masini din Germania circulau cu ele nestingheriti, se pare ca de acum nu vor mai putea face acest lucru. Cel putin, daca nu au placute speciale provizorii pe care este trecut termenul cu dreptul de circulatie in afara Germaniei.

Daca romanii cumpara masini din Germania si vor sa vina cu ele in Romania, pot circula legal pe teritoriul tarii noastre doar daca au placute de inmatriculare speciale, de export, cu fontul negru pe fundal alb si care in dreapta au pe fundal rosu sau galben termenul de valabilitate. Mai precis, in Romania ai voie sa circuli doar cu astfel de placute, daca masine adusa din Germania, si nu cu numerele definitive de Germania, masini detinatoare de asemenea placute avand dreptul de a circula doar acolo.

Numere GermaniaCu numere din astea poti face puscarie

Politia spune clar ca cine este prins in Romania circuland cu o masina adusa din Germania dotata cu alte placute decat cele de export va fi sanctionat conform legislatiei, adica cu dosar penal pentru conducere a unui automobil fara drept de circulatie in tara noastra. Cu alte cuvinte, daca iei din Germania o masina cu numere permanente fara sa ceri autoritatilor eliberarea unor placute de export, adica provizorii, cu un anumit termen de valabilitate, poti face puscarie daca esti prins de Politia Rutiera. Aceste masini au voie sa circule doar in Germania sau in tarile cu care Germania are niste acorduri special semnate in aceasta directie.

Dar cum Romania nu are nimic reglementat cu Germania referitor la libera circulatie a vehiculelor cu numere definitive, in Romania acestea nu circula legal. Masinile trebuie sa aiba placute speciale de export care expira in cateva luni. Astfel, autoritatile romane au impuscat doi iepuri dintr-un foc: limiteaza si circulatia masinilor cu numere straine la noi in tara dar ii si obliga pe soferi sa-si inscrie repede vehiculele in Romania. Noua nu ni se pare deloc rea aceasta noua modificare a legii, dar atata timp cat nu avem un acord cu Germania despre libera circulatie, e normal ca autoritatile romane sa faca cum li se pare mai bine.

Numere GermaniaNumarul provizoriu are termenul de valabilitate trecut pe galben sau rosu

Distribuie pe Facebook
mai multe