Alesii pregatesc o noua proba pentru viitorii soferi: examen de prim ajutor in trafic

Alesii pregatesc o noua proba pentru viitorii soferi: examen de prim ajutor in trafic
  • Alesii vor sa modifice Codul Rutier
  • Viitorii soferi ar putea fi nevoiti sa treaca printr-un curs de prim ajutor
  • Scopul final este reducerea mortalitatii pe sosele
Distribuie pe Facebook

Potrivit unui proiect de modificare a Codului Rutier, cei care vor dori sa obtina permisul de conducere vor trebui sa promoveze un curs de prim ajutor in trafic. Propunerea a fost deja depusa la Senat si daca trece de vot urmeaza sa fie adoptata.

Daca intentionezi sa obtii permisul de conducere in perioada urmatoare ar cam trebui sa te grabesti deoarece alesii neamului au in plan sa modifice din nou Codul Rutier. De aceasta data, senatorii si deputatii au renuntat la somnul de frumusete din Parlament si s-au gandit sa faca ceva pentru scaderea ratei mortalitatii pe sosele.

Asadar, dupa ce au analizat mai multe date stiintifice si statistici potrivit carora interventia rapida dupa un accident creste sansele de supravietuire, acestia au ajuns la concluzia ca cea mai buna masura ar fi completarea art.23 din OUG 195/2002 cu urmatoarea afirmatie: "In vederea obtinerii permisului de conducere, candidatii au obligatia de a efectua, pe parcursul activitatilor de pregatire teoretica si practica, si promova un curs de prim ajutor in trafic."

Mai simplu spus, viitorii conducatori auto vor fi nevoiti ca pe langa probele teoretice si practice, sa mai treaca si de un curs de prim ajutor. O fi bine, o fi rau...nu stim sigur. La fel cum nu stim de cand au de gand sa introduca aceasta masura.

Tot ce stim deocamdata este ca proiectul a fost deja inregistrat la Senat pentru dezbateri. Daca trece de aceasta faza si primeste votul parlamentarilor, aceasta propunere ar putea fi adoptata, iar Codul Rutier modificat.

Aceste completari vin la scurt timp dupa ce autoritatile au anuntat ca vor adauga cateva noutati la aceeasi lege, care se vor referi la suspendarea inmatricularii unei masini. Din 20 mai 2018, aceasta masura va putea fi aplicata daca Inspectia Tehnica Periodica a expirat sau daca a fost anulata din varii motive.

Totodata, legea va prevede aceeasi masura si in cazul in care noul proprietar nu solicita transcrierea dreptului de proprietate in termen de maxim 90 de zile.

Distribuie pe Facebook
mai multe