Atentie, se filmeaza! Proba practica a examenului auto va fi inregistrata video si audio

Atentie, se filmeaza! Proba practica a examenului auto va fi inregistrata video si audio
  • Proba practica va fi inregistrata audio si video
  • Initial masurile vor fi implementate numai in Bucuresti si Ilfov
  • Ulterior, acestea vor fi aplicate si in celelalte judete ale tarii
Distribuie pe Facebook

Autoritatile au anuntat ca proba practica pentru obtinerea permisului de conducere va fi de acum incolo monitorizata audio si video, iar filmarile vor putea fi folosite ulterior in cazul unor contestatii depuse de canditati.

Viitorii conducatori auto vor avea de acum incolo un stres in plus in ceea ce priveste examenul pentru obtinerea carnetului. Pentru a evita eventualele ilegalitati, autoritatile au decis ca din 3 iulie 2017, proba practica sa fie inregistrata audio si video.

Sistemul de monitorizare va fi instalat intr-un punct fix pe masina de examen, iar camera video va fi orientata paralel cu partea carosabila. In acest fel se va inregistra mult mai usor traficul pe directia de deplasare a masinii. Filmarile vor putea fi mai apoi folosite in cazul in care candidatul contesta rezultatul probei.

Clipurile vor fi usor de identificat dupa numele examinatorului, ziua si ora examinarii, iar pentru inceput aceste masuri vor fi implementate numai in Bucuresti si Ilfov. Mai tarziu insa, acestea vor fi aplicate si in celelalte judete ale tarii.

Totusi, autoritatile precizeaza ca aceste inregistrari nu vor exista in cazul cateogoriilor AM, A1, A2 si A, intrucat montarea unui astfel de sistem pe motociclete si mopede este dificila.

Autoritatile incearca de ani buni sa schimbe structura examenului pentru obtinerea permisului de conducere. La inceputul acestui an, Comisia pentru industrii si servicii din Camera Deputatilor a discutat un proiect de lege care instituia probe mai dure.

Acesta propunea ca viitorii soferi sa fie obligati sa sustina o proba teoretica, poligon, traseu ziua si pe timp de noapte, iar cei care nu au terminat zece clase sa nu poata avea carnet de conducere. Initiatorii acestui proiect erau de parere ca in acest fel va fi redus numarul de accidente de circulatie, cauzate de slaba pregatire a soferilor.

Distribuie pe Facebook
mai multe