Cat de blande sunt legile in Romania pentru soferii care provoaca accidente?

Cat de blande sunt legile in Romania pentru soferii care provoaca accidente?
  • Soferii ucigasi primesc inchisoare cu suspendare
  • Amenzile sunt prea mici
  • Romania, campioana la accidente cauzate de alcool
Distribuie pe Facebook

Vinovati de numarul mare al accidentelor grave, soldate cu victime omenesti, sunt si cei care fac legile in Romania. Indivizi care ucid persoane nevinovate in timp ce sunt beti la volan, care conduc drogati si se urca cu masina pe tine, care depasesc linia continua la Timisul de Sus si omoara 3 persoane, trec putin pe la politie, dupa care pleaca si se culca linistiti acasa. E normal?

Va prezentam acum cateva zile un accident grav, greu de explicat, care ne arata ca poti sa mori la volan chiar daca tu conduci regulamentar, fara sa faci nimic. Vine unul de pe contrasens si te omoara, pe tine si pe familia ta, pentru ca e dobitoc, pur si simplu. Mai trist este ca asemenea indivizi care produc accidente mortale nu patesc nimic...

Nu mai trebuie sa ne amintim de cazul Huidu, in care domnia sa a provocat un accident stupid, care a dus la moartea a trei persoane. Si acolo, el a fost singurul vinovat ca a incalcat legea. La fel si in filmul de mai sus, in care soferul nu da semnal, calca linia continua si intra intr-o depasire total inutila. Rezultatul? Alt sofer mort... Dar, din pacate, nu vinovatul...

Va mai aduceti aminte si de cazul betivului cu BMW cu numere false, care a provocat un accident grav, lovind un pieton care era pe trotuar, dupa care a fugit de la fata locului? Ei bine, in cazul lui, judecatorul a zis ca nu prezinta pericol public si l-a trimis acasa... La fel si cand un smecher cu Ferrari omoara un om pe Kiseleff si multe alte cazuri... Oameni fara vina mor, cei vinovati pleaca acasa.

Si ca sa va dati seama despre ce vorbim, un cititor ne-a spus un caz recent: Sotia prietenului meu cel mai bun a fost omorata de un smecher cu Q7, interlop, si el a primit doar 1 an si 2 luni cu suspendare iar sotia prietenului a decedat fiind insarcinata in luna a 7-a si el f. grav ranit... circulau regulamentar cu 50km/h in localitate cand un interlop beat manga si cu permisul suspendat a intrat cu 160km/h cu un Audi Q7 in ei... (prietenul meu avea un opel insignia model 2014 dar degeaba ca nu prea a rezistat).

Iar ultimul caz dateaza de ieri. Cand un tanar de 28 de ani din Bucuresti, drogat mort, s-a urcat la volan si a luat-o pe autostrada, acolo unde a avariat 10 masini. Din fericire, nimeni nu a murit, dar daca nu il prindea politia, sigur mureau cativa oameni de mana inconstientului... Care, apropo: este acasa, bine-mersi!

Asadar, vrand-nevrand, te intrebi cat de bune sunt legile din Romania in cazul soferilor care fac tampenii. Sunt mult prea blande. Nu dai prioritate la ambulanta care are pornite sirenele si girofarurile, ramai fara carnet 5 ani. Depasesti pe contrasens unde e linie continua, ramai fara permis 10 ani. Alergi cu 150 prin oras, permis anulat pe viata. Parchezi masina si scazi vizibilitatea la o trecere de pietoni, permis luat vreo 2 ani, sa te vindeci... Adica TOT ce pune in pericol viata oamenilor sa fie mult mai aspru pedepsit.

Iar atunci cand faci un accident si cineva are de suferit, vinovatul trebuie sa simta a gresit. Adica sa faca puscarie mult si bine. Daca judecatorul il trimite acasa, ca acum, isi da seama ca daca repeta figura nu pateste nimic. Cu binele nu s-a invatat nimeni, niciodata... Asta e marea problema a soferilor din Romania.

Foto: Libertatea.ro

Distribuie pe Facebook
mai multe