Cum NU trebuie sa aplice legea Politia Rutiera: tocmeala agentului cu o soferita beata de la Iasi

Cum NU trebuie sa aplice legea Politia Rutiera: tocmeala agentului cu o soferita beata de la Iasi
  • Intamplarea este din 2015
  • Soferita beata a fost lasata sa plece dar pe jos
  • A fost lasata 3 luni fara permis
Distribuie pe Facebook

Se da un caz de la Iasi de anul trecut, in care o soferita surprinsa beata la volan este lasata sa plece acasa ca pasager, dupa o tocmeala de zile mari. Din pacate, acest film poate fi utilizat in toate academiile de Politie si la toate sectiile rutiere pentru trainingul agentilor: ASA NU!

Ce bine ar fi daca jurnalistii de la Ziarul Evenimentul ar avea si ei tehnologia sonora a celor de la Vocea Timisului... Dar asta e alta discutie. Pentru ca, desi nu intelegem mare lucru din monologul domnisoarei, lucrurile sunt cat se poate de clare: agentii au de-a face in trafic cu tot felul de soferi tampiti. Unii beti, altii violenti, altii pur si simplu enervanti care cer palme.

Nu stim unde sa o incadram pe domnisoara din film, dar cert este ca, agentul de la Rutiera care pare cam incepator pierde cam 15-20 de minute ducand munca de convingere cu tanti care se crede desteapta. Ea are net la telefon, ca doar traieste in 2016, asa ca intra sa vada daca cumva agentul, care nu avea alta treaba, o pacaleste. Si gaseste ea, probabil pe Okazii sau pe 220.ro nu stiu ce articol, alineat sau lege despre alcool. Si incepe sa abereze.

Agentul, de o rabdare iesita din comun, asculta toate tampeniile femeii. Aceasta nu are chef de semnat, nu are chef de suflat, nu are chef de nimic. Si pare deranjata de politia care isi face treaba. In schimb, habar nu are ca ar putea sa omoare oameni si familii nevinovate pentru ca s-a urcat cu alcoolul la pachet. Si, nu stie, ca ar fi putut sa devina vedeta de cinema daca ar fi dat de agentii de la rutiera din Bucuresti, pentru care legea se aplica tuturor in mod egal, fie ca esti baba nebuna care trece pe rosu si face scandal, fie ca esti domnisoara de la Moldova...

Supararea noastra este legata de comportamentul agentului. De ce atatea discutii cu soferita beata? De unde trebuie sa ii dea politistul socoteala ei? De ce atata scandal cand putea doamna sa fie luata pe sus si incatusata ca nu respecta indicatiile agentului? Alooooo, domnule politist de la Iasi, iti readucem aminte ca tu reprezinti legea si ordinea, iar acestea nu se pun sub semnul intrebarii. E tare femeia in gura, pac, la duba. Nu da carnetul si actele, pac, la duba. Conduce beata? Adio permis, atunci, pe loc, sa cheme TAXI-ul, scurt si la obiect...

Cat trebuie sa dureze o tocmeala cu un sofer beat? Unde este granita dintre dialog civilizat si nesimtire?

Distribuie pe Facebook
mai multe