Filmul asta in care un tigan ramane fara numere la masina radiata ne face ziua mai frumoasa

Filmul asta in care un tigan ramane fara numere la masina radiata ne face ziua mai frumoasa
  • Masina figureaza radiata in baza EUCARIS
  • Soferul risca si o amenda de peste 5000 de lei
  • E nevoie de mai multe astfel de actiuni
Distribuie pe Facebook

Vocea Timisului, o publicatie care se implica din ce in ce mai mult in viata cotidiana a orasului Timisoara, ne arata ca exista si agenti de politie care isi fac treaba ca la carte. Desi este un caz destul de rar, in acest clip ne este aratat un personaj care ramane fara numerele de inmatriculare ale masinii radiate acum un an.

Se da o actiune a politiei rutiere din Timisoara. O duba cu numere de Italia este oprita si controlata de agenti. Care, se pare ca au devenit mai tehnologizati si informati, putand sa verifice automobilele inscrise in afara tarii, dar in Uniunea Europeana. Asa ca nu le-a trebuit agentilor decat 1 minut sa afle ca masina circula cu numere expirate, fiind radiata.

Soferul, un rotofei necajit ca a ramas fara automobil, incearca sa-i intimideze, dar nu ii iese nimic. Degeaba flutura el o hartie cu o asigurare scoasa la imprimanta, ca agentii nu se lasa induplecati si il lasa fara placute. Pentru ca in baza de date EUCARIS, adica EUropean CAR and driving license Information System, o baza de date la care au acces toate tarile europene, autoritati din toate aceste tari introduc informatii cu privire la masini si soferi. Se pare ca politia din Italia a mentionat in EUCARIS faptul ca masina asta a fost radiata.

Din nefericire, acest caz este unul singular. Este plin de automobile cu numere de Bulgaria, Anglia, Franta, Spania sau Italia care circula in ilegalitate. Adica nu au asigurari bune, sunt radiate, sunt furate sau au placute false, de la alte autoturisme. Tare ne-am bucura daca Politia Rutiera ar face actiuni lunare, speciale pentru depistarea acestor soferi care pun in pericol siguranta si viata cetatenilor. Atat iti trebuie, sa te loveasca pe trecerea de pietoni un asemenea specimen, ca nici nu ai de unde sa-l iei, nici nu ai ce asigurare sa incasezi...

Distribuie pe Facebook
mai multe