Germania ramane raiul vitezomanilor. Propunerea de a limita viteza pe autostrazi nu a trecut de Parlament

Germania ramane raiul vitezomanilor. Propunerea de a limita viteza pe autostrazi nu a trecut de Parlament
  • Germania ramane cu portiunile de autostrada fara limita de viteza
  • Propunerea partidului ecologist nu a trecut de Parlament
  • 498 de parlamentari, din 631, au votat impotriva
Distribuie pe Facebook

Germania ramane cu celebrele portiuni de autostrada fara limita de viteza. Cel putin asta a decis o majoritate covarsitoare a parlamentarilor din aceasta tara.

Reteaua de autostrazi din Germania masoara peste 13.000 de kilometri si pe circa 65% din acestia soferii pot calca pedala de acceleratie la podea fara sa fie pedepsiti de politie.

Partidul ecologist a vrut acum sa impuna o limita de viteza pe aceste portiuni celebre, iar in acest sens a depus o propunere in Parlament. In ziua votului insa, 498 din totalul de 631 de parlamentari au votat impotriva acestei propuneri astfel ca Germania ramane singurul loc din Europa unde poti atinge viteza maxima a masinii tale pe un drum public.

Un membru al acestui partid recunoaste ca decizia luata de parlamentari nu este deloc o surpriza. Cei care au venit cu aceasta propunere au invocat mai multe motive, pentru a limita aceste portiuni de autostrada, printre care siguranta participantilor la trafic si scaderea emisiilor de dioxid de carbon.

La inceputul anului, la presiunile Uniunii Europene, guvernul de la Berlin a anuntat ca pregateste o serie de masuri pentru reducerea poluarii din transporturi. Printre acestea se numara si introducerea unei limite de viteza de 130 km/h pe toate autostrazile.

Cancelarul Angela Merkel a declarat insa public ca asa ceva nu se va intampla. Ministrul transporturilor este de acord cu sefa Guvernului de la Berlin, Andreas Scheuer anulandu-si toate intalnirile care aveau legatura cu aceasta propunere.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Legislatie Auto DATA PUBLICĂRII: 23 Octombrie 2019