Noi aberatii din partea Guvernului: masinile soferilor ar putea fi confiscate

Noi aberatii din partea Guvernului: masinile soferilor ar putea fi confiscate
In aceasta vacanta de Paste, in ultima saptamana, au avut loc pe soselele din Romania peste 80 de accidente soldate cu 22 de morti si mai multi raniti. Aceste cifre ingrijoratoare l-au determinat pe Primul-Ministru, Victor Ponta, sa faca niste afirmatii si mai ingrijoratoare. Masinile sau motocicletele ar putea fi confiscate de la soferii care nu respecta legea.
Distribuie pe Facebook

Este un lucru stiut, faptul ca Romania este codasa la capitolul siguranta rutiera. Si asta pentru ca este codasa si la capitolele autostrazi, constructie de drumuri, infrastructura, semnalizare, sanctiuni si politie rutiera.

Conform datelor oficiale, in vacanta de Paste au avut loc peste 80 de accidente rutiere in care si-au pierdut viata 22 de persoane si multe altele ranite grav. Aceste accidente au avut loc atat pe cei aproximativ 400 de km de autostrada pe care ii are Romania, cat si pe drumuri nationale sau europene.

Principalele cauze ale acestor accidente au fost viteza excesiva, condusul in stare de ebrietate si neacordarea de prioritate.

Si ca sa fie clar pentru toata lumea, chiar de 1 Mai, politia rutiera a inregistrat un nou record absolut de viteza in Romania: 242 km/h, cu atat alerga un sofer pe A2. Chiar daca exista filme pe internet cu masini din Romania care ating si 300 km/h, aceasta viteza de 242 este cea mai mare inregistrata de un aparat radar.

Dupa ce a vazut aceste statistici, Victor Ponta a spus ca doreste sa schimbe urgent Codul Rutier si Constitutia, astfel incat sa inaspreasca sanctiunile pentru nerespectarea legii. Tot el a spus ca si-ar dori sa faca legea asa ca in Franta, unde soferii care circula mult prea repede isi pot pierde masina, aceasta fiind confiscata de autoritati.

Victor Ponta insa uita ca in Romania, dreptul la proprietate este sacru. Adica nu este deloc usor sa confisti un bun al unei persoane fara sa ai ulterior probleme. Acest lucru se va putea face doar daca se modifica Constitutia, lucru greu de crezut.

Insa nu acele masini sau motociclete care incalca limitele de viteza si pe care Ponta le vrea confiscate sunt principala problema. Ponta viseaza la legile din Franta, dar nu se gandeste ca Romania nu are nici calitatea drumurilor din Franta si nici macar 5% din totalul autostrazilor de acolo. Basca, infrastructura exemplara.

Credem ca primul pas ar fi imbunatatirea infrastructurii, cu tot ce presupune ea, adica semnalizare, parapeturi, benzi sonore, semnalizare cu panouri, aparate radar, mai multa politie rutiera si autostrazi fara gropi si caini maidanezi care iti taie calea, dupa care putem trece si la amenzi mai mari sau chiar confiscari de masini.

Ce parere ai despre confiscarea masinii in cazul in care aceasta depaseste cu mult limita de viteza?

Sondaj

Ce parere ai despre confiscarea masinilor si motocicletelor?

Distribuie pe Facebook
mai multe