Permis suspendat pentru neplata amenzilor. Asta ii asteapta pe soferii romani!

Permis suspendat pentru neplata amenzilor. Asta ii asteapta pe soferii romani!
Conform unui proiect de Ordonanta de Urgenta, soferii care nu platesc amenzile primite in curs de 90 de zile vor avea permisul suspendat, pana cand vor face dovada platii acestora. Cu alte cuvinte, este nevoie de bani la bugetul de stat, iar acest lucru se vede si in noile proiecte pe care vor sa le aplice cei din MAI pentru modificarea Codului Rutier in 2013.
Distribuie pe Facebook

Proiectul de Ordonanţă de Urgenţă a Guvernului (OUG) pentru modificarea şi completarea Regulamentului de aplicare a OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice (Codul rutier, n.r.) a fost postat pe site-ul MAI.

Proiectul prevede introducerea sancţiunii suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule în cazul nerespectării obligaţiei de a achita amenda contravenţională în termenul prevăzut de lege.

"Suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule intervine de drept în situaţia în care conducătorul de autovehicul sau tramvai sau, după caz, proprietarul vehiculului ori deţinătorul mandatat nu face dovada achitării amenzii contravenţionale aplicate ca urmare a nerespectării prevederilor prezentei ordonanţe de urgenţă (OUG nr. 195/2002, n.r.), în termen de 90 de zile de la data comunicării procesului verbal", se arată în proiect.

Sancţiunea ar urma să fie aplicată până când şoferul face dovada achitării amenzii.

Aceasta masura noua are la baza istoricul de rau-platnic al soferului amendat. Conform datelor oficiale, numai 35% dintre cei care primesc amenzi de circulatie le si platesc.

Cu alte cuvinte, viitorul Cod Rutier isi doreste sa oblige soferii sa isi plateasca amenzile primite. Poate ca aceasta masura este una buna, deoarece astfel soferii, neavand chef sa plateasca statului bani din propriul buzunar, vor fi mai prudenti si nu vor mai incalca legea.

Tu ce parere ai despre noua modificare a Codului Rutier?

Distribuie pe Facebook
mai multe