Politia Romana ne face viata mai usoara: Adio trimitere dovada plata amenda prin Posta

Politia Romana ne face viata mai usoara: Adio trimitere dovada plata amenda prin Posta
  • Unele judete inca nu au adresele vizibile
  • Dovada platii trebuie trimisa cand esti din alt judet
  • Procedura va simplifica birocratia
Distribuie pe Facebook

Politia Romana tocmai a anuntat ca a inceput simplificarea procedurii de dovada a platii amenzilor de circulatie. Daca pana acum trebuia sa trimiti dovada platii prin Posta, acum poti folosi e-mailul.

Desi are o vechime de aproape 50 de ani, e-mailul, adica posta electronica, a inceput sa fie utilizata abia de azi in cazul dovezilor platii pentru amenzile rutiere. Adica pana acum, daca erai din alt judet decat in cel care ai luat amenda, trebuia sa trimiti prin Posta dovada platii, respectiv o copie dupa chitanta. Acum insa, se renunta la Posta si se apeleaza la e-mail.

Printr-un post pe pagina oficiala a Politie Romana, s-a facut anuntul prin care se da verde la mailuri catre politie. Mai precis, acum este mai usor sa faci dovada platii amenzii de circulatie, trimitand un e-mail direct la unitatea teritoriala de politie care ti-a dat amenda. Adica, daca tu iei o amenda in Mehedinti, dar tu esti din Bucuresti, trebuia sa trimiti o copie prin Posta, o metoda extrem de comunista care facea pe toata lumea sa piarda timp. De acum, poti trimite aceeasi dovada scanata, prin mail.

Oficialii Politiei Romane spun ca toate unitatile teritoriale cu adresele de mail se gasesc pe site-ul oficial www.politiaromana.ro la sectiunea Unitati Teritoriale, adica AICI. Din pacate insa, tipic romanesc, aceasta veste buna vine cu o serie de neajunsuri: pe site, exista judete, cum ar fi Buzau, la care in sectiunea Unitati Teritoriale nu au afisat niciun mail. Asadar ca mai e ceva de lucru pana cand toate judetele vor avea acolo o adresa de mail valabila, ce poate fi utilizata pentru a trimite dovada platii unei amenzi.

Oricum, mai bine, mai rapid si mai usor decat sa te duci la Posta Romana, poate una din ultimele institutii comuniste ramase, unde completezi 10 hartii, astepti 5 ore la coada, totul, pentru a trimite un plic cu un cost derizoriu de 2,38 de lei.

Distribuie pe Facebook
mai multe