Politicienii si-o iau in barba: ideile aberante de a semnaliza radarele au fost declarate neconstitutionale

Politicienii si-o iau in barba: ideile aberante de a semnaliza radarele au fost declarate neconstitutionale
  • Aparatele radar pot fi in continuare ascunse
  • Radarul de tip pistol, poate fi folosit in autospeciale fara inscriptii
  • Radarele nu vor fi anuntate de pancarde
Distribuie pe Facebook

Politicienii care isi doreau sa creasca numarul accidentelor mortale pe soselele din Romania au fost pusi la punct de CCR. Acestia au zis clar si limpede ca mai multe amendamente care erau aberante sunt neconstitutionale. Asta inseamna ca politia rutiera continua sa aiba mijloacele pentru a reduce accidentele.

Deputatul PNL, Florin Roman, impreuna cu cel de la PSD, Catalin Radulescu, celebru sub numele de "Deputatul Mitraliera", au primit o palma peste ceafa din partea CCR si a Politiei Romane. Domniile lor visau la o Romania in care soferii fac ce vor, alearga cu viteze neregulamentare, fara sa pateasca nimic. Ei bine, amendamentele lor au fost trimise la gunoi de CCR.

E vorba de cateva propuneri complet aberante, care incurajau practic nerespectarea legii si cresterea numarului de decese in trafic. Propuneri care il vizau pe soferul smecher, sa scape de problemele cu politia, fara sa se gandeasca ca astfel pot muri oameni nevinovati. De exemplu, deputatii nu foarte inteligenti, voiau sa presemnalizeze aparatele de radar cu 2000 si 500 de metri inainte de aparat, ca sa stie exact cand sa franeze masinile vitezomanilor, dupa care sa poata da talpa fara emotii.

O alta propunere mai spunea ca radarele trebuie sa fie doar pe autospeciale semnalizate cu inscriptii specifice politiei si sa nu mai stea in locuri ascunse, ci la vedere. Mai mult, agentii cu radar de tip pistol nu mai au voie sa stea departe de autospeciala, iar radarul trebuie obligatoriu sa fie la mai putin de 10 metri de agentul constatator.

Pe scurt, tot ce doresc politicienii romani, impreuna cu ultima aberatie halucinanta de crestere a cuantumului de puncte de la 15 la 45 pentru pierderea permisului de conducere, este sa incalce legea, limitand puterea Politiei Rutiere. Din fericire, Presedintele Iohannis a trimis legea la CCR, iar acestia au declarat cele mai importante modificari neconstitutionale.

Mai precis, radarele NU vor fi presemnalizate cu pancarde. Politistii Rutieri pot utiliza autospeciale fara insemne, dar NU pot avea montate aparate radar decat pe autospeciale specifice cu insemnele politiei. Insa pot utiliza aparate radar de tip pistol pe masinile fara insemne, stand la mai putin de 10 metri de masina. Politistul care te ia cu radarul va fi si cel care te va amenda, cu siguranta nu e o problema si nu-l doare mana.

In concluzie, CCR a acceptat niste mici modificari, dar fara a influenta mult activitatea politiei. Acestia te pot oricand lua prin surprindere daca incalci legea, daca depasesti viteza legala. Si abia asteptam ziua in care deputatii care nascocesc asemenea aberatii vor cadea pe mana politiei, fie DNA, fie Rutiera, cum le-o fi norocul. Sa vedem atunci cat de indulgenti vor fi agentii cu ei...

Distribuie pe Facebook
mai multe