Politistii te amendeaza in curtea lor: amenzi la DRPCIV pentru soferii nesimtiti

Politistii te amendeaza in curtea lor: amenzi la DRPCIV pentru soferii nesimtiti
R. Stoica a postat pe un grup de Facebook o imagine din curtea DRPCIV. In poza se vad niste agenti care acorda amenzi soferilor care au parcat neregulamentar in curtea institutiei. Esti de acord?
Distribuie pe Facebook

Nu este prima oara cand Politia Rutiera face curatenie in curtea... Politiei. Adica la DRPCIV, Directia Regim Permise Conducere si Inmatriculari Vehicule. Acolo unde, zilnic, mii de oameni vin ca sa rezolve probleme legate de inmatriculare, de obtinerea permisului de conducere sau cu obtinere de pasaport, atat pentru Bucuresti, cat si pentru judetul Ilfov. Asadar, nu e de mirare ca parcarea care are oricum vreo 200 de locuri, este mereu plina.

Asa cum cere legislatia in vigoare, institutia DRPCIV are si un numar de locuri pentru parcare alocat persoanelor cu dizabilitati. Insa romanii pun mai presus confortul personal fata de omenie si parcheaza pe aceste locuri fara sa aiba vreun handicap. Exact ca la magazine si la centre comerciale, acolo unde cele mai apropiate locuri de parcare sunt cele rezervate, tocmai, pentru ca omul care este in scaun cu rotile sau batranul de 98 de ani, sa parcurga o distanta cat mai redusa.

Din pacate pentru natia noastra romaneasca, mitocania soferilor nu are limite nici in curtea politiei. Evident, mereu locurile rezervate sunt ocupate. Dar nicidecum de oameni cu nevoi speciale, ci de soferi nesimtiti, lenesi si de ultima speta care nu au chef sa faca 10 pasi in plus sau sa mai caute un alt loc de parcare. Ci parcheaza masina pe aceste locuri de parca ar fi dreptul lor din nastere.

Astazi insa, acesti soferi au primit o vizita din partea unor agenti. Acestia i-au amendat pe toti acei care aveau masina oprita pe un loc rezervat, fara ca sa aiba dreptul. Nu e nicio mirare ca absolut toti soferii care au oprit acolo nu aveau niciun handicap, in afara de cel mintal, ca le-a trecut prin cap sa lase masina pe locul unei persoane cu dizabilitati... Rusine si nesimtire mai mare ca asta nu exista, punct.

Problema este alta aici: fac oare bine politistii ca se iau de acesti soferi care parcheaza ilegal? Unii ar spune ca da, altii ca nu. Cert este ca daca ar vrea cu adevarat, ar gasi zilnic asemenea soferi mitocani, peste tot in Bucurestiul asta, acolo unde exista locuri speciale. Sau, daca ar vrea, ar da cate 5000 de amenzi pe zi acelor soferi care stationeaza in loc nepermis si chiar periculos, fie ca e vorba de treceri de pietoni, trotuare sau intrari in bloc.

Noi insa suntem de acord cu actiunea politistilor. E bine ca se dau amenzi si in curte la DRPCIV. Poate ca de acum inainte, acei soferi amendati, se vor gandi de doua ori inainte sa-si lase masina la intrare in Kaufland sau Carrefour pe un loc rezervat. Poate ca doar daca sunt deranjati la buzunar vor percuta si nesimtirea lor se va transforma in normalitate. Poate ca doar daca ii dai unui asemenea specimen o amenda usturatoare isi va da seama ca greseste. Sau la unii poate fi nesimtirea atat de mare incat nu isi vor schimba prostul obicei?

Foto: R. Cristian, grupul Radare in Bucuresti si Ilfov

Distribuie pe Facebook
mai multe