Soferii romani primesc inca un document pe langa ITP-ul din talon!

Soferii romani primesc inca un document pe langa ITP-ul din talon!
  • ITP-ul este obligatoriu si se face o data la doi ani
  • Fiecare verificare va fi trecuta intr-un certificat
  • Documentul se va da gratis, cand vei face inspectia
Distribuie pe Facebook

Incepand cu acest an, soferii care isi vor duce masinile la Inspectia Tehnica Periodica nu vor mai avea trecuta dovada efectuarii acesteia doar in talon. Pe langa anexa din talon va trebui sa ne facem loc in portofele pentru un nou document in care se vor inregistra aceste verificari tehnice.

Registrul Auto Roman a anuntat ca va surveni o schimbare in procedura de efectuare a Inspectiei Tehnice Periodice la vehicule. In loc sa fie trecuta valabilitatea in certificatul de inmatriculare (talon), fiecare vizita la service in vederea obtinerii ITP-ului va fi trecuta intr-un certificat. Pana acum, orice ITP era consemnat in talonul masinii printr-un cod, o stampila si o semnatura securizata cu folie hologramica.

De acum insa, dovada ca masina are ITP-ul valabil se va trece intr-un document numit Certificat de ITP. Partea buna este ca soferii nu trebuie sa faca demersuri speciale pentru obtinerea acestui document, ci cand vor avea termenul de a face procedura in orice service autorizat RAR, vor primi si certificatul cu pricina. Partea proasta este ca discutam despre o hartie in plus, ce risca sa fie pierduta usor.

Si pentru a complica lucrurile, nu se renunta nici la anexa din talon, in care se inscria pana acum data ultimei Inspectii Tehnice. Acest certificat nou este practic complementar si in el se va trece data cand este obligatorie realizarea urmatorului ITP peste doi ani. Pesemne ca se incearca monitorizarea mai precisa a autoturismelor care nu fac aceasta inspectie, astfel incat soferii care uita de ea sa fie amendati mai usor.

Certificatul primit va fi eliberat in limba romana, iar rubricile sunt traduse si in engleza, pentru eventualele deplasari in afara tarii. Soferii care nu vor avea asupra lor acest act vor suporta consecintele legii, care momentan nu se cunosc.

Distribuie pe Facebook
mai multe