Verde la ridicat masini parcate neregulamentar in Sectorul 3: cat platesti sa iti iei inapoi masina?

Verde la ridicat masini parcate neregulamentar in Sectorul 3: cat platesti sa iti iei inapoi masina?
  • 500 de lei suma minima daca ti s-a ridicat masina
  • 50 de lei tariful pe zi dupa primele 24 de ore
  • Vehiculele de peste 5 tone au tarife majorate
Distribuie pe Facebook

Dupa Sectorul 4, a venit randul Sectorului 3 sa anunte ca incepe ridicarea masinilor parcate neregulamentar. Consiliul Local a adoptat saptamana trecuta hotararea prin care s-au aprobat tarifele de ridicare si recuperare a masinilor care nu respecta legea.

De acum inainte, cei care parcheaza neregulamentar masina in Sectorul 3 vor ramane fara ea. Deoarece autoritatile incep sa ridice masinile parcate pe domeniul public neregulamentar sau pe cele care stationeaza abuziv. Aici intra atat masinile vechi, parasite pe domeniul public, cat si masinile active, lasate intr-un loc nepermis de catre proprietarul lor.

Ridicarea masinilor a fost aprobata incepand cu 27 iulie 2017, insa abia acum s-a stabilit tariful pe care soferii sunt nevoiti sa-l achite in diverse situatii. De exemplu, daca masina a fost ridicata, ca sa fie recuperata trebuie sa fie platita o suma de 200 de lei pentru masinile cu o greutate de sub 5 tone si 270 pentru cele mai grele. Asta in situatia in care masina a fost deja urcata pe platforma si soferul a venit inainte ca masina sa fie transportata.

In cazul in care masina a fost transportata la locul special amenajat in vederea depozitarii, soferul mai trebuie sa achite in plus 150 de lei sau 200 de lei daca masina depaseste 5 tone. Urmeaza tariful pentru depozitare, care este 150 de lei in primele 24 de ore si 50 de lei ulterior, pentru fiecare 24 de ore.

In concluzie, daca ti s-a ridicat masina si platforma a ajuns cu ea la spatiul de depozitare, o sa scoti din buzunar 200 lei + 150 lei + 150 de lei, adica un total de 500 de lei. Iar daca cumva te gandesti sa o recuperezi peste o saptamana, fa singur calculele. Nu mai spunem de situatia in care masina este o rabla abandonata pe domeniul public si soferul vrea sa o recupereze dupa o luna de depozitare. In aceste situatii o sa ajungem la sume uriase, de cateva mii de lei.

In final, lucrurile sunt simple: parcati numai in locuri special amenajate si in parcari cu plata. Daca va credeti mai presus de lege si va lasati masina pe trotuare, blocand trecerile de pietoni sau in intersectii, veti ramane fara ea.

Distribuie pe Facebook
mai multe