LIKE ori DISLIKE: Dezbatem in detaliu noul Audi RS3 Sportback

LIKE ori DISLIKE: Dezbatem in detaliu noul Audi RS3 Sportback
La nici doi ani de la momentul pierderii coroanei in fata Mercedes-ului A45 AMG, modelul Audi RS3 Sportback redevine cel mai puternic hot-hatch al planetei.
Distribuie pe Facebook

Chiar daca prima generatie a modelului Audi A3 a fost lansata pe piata acum mai bine de doua decenii, compacta germana a avut de asteptat circa 15 ani pentru o versiune de inalta performanta comercializata sub indicativul RS3.

Audi RS3 Sportback in Monaco

Audi RS3 Sportback in Monaco

Intr-un final, inevitabilul s-a produs, iar producatorul de automobile din Ingolstadt a prezentat cu ocazia editiei din anul 2011 a evenimentului Geneva Motor Show un hot-hatch pus in miscare de o motorizare de 2.5 litri si 340 cai putere.

Aproximativ 24 de luni mai tarziu de la momentul respectiv, divizia AMG anunta cu surle si trambite debutul primei compacte de inalta performanta din istoria marcii Mercedes, modelul A45 echipat cu un 2.0 turbo capabil sa produca 360 CP.

Razboiul dus de cele doua automobile germane a continuat - fara sa tina cont de aparitia unui anumit BMW M135i, transformat ulterior in M140i, titlul pentru cel mai puternic hot-hatch al planetei tot plimbandu-se intre Stuttgart si Ingolstadt.

Mercedes A45 AMG Facelift

Mercedes A45 AMG Facelift

Lupta a fost transata pentru moment in favoarea modelului RS3 Sportback, compacta de inalta performanta de la Audi primind exact la inceputul acestei luni un facelift sinonim, printre altele, si cu o unitate de 2.5 litri si 400 CP sub capota.

Pe langa puterea maxima mai mare cu 33 CP decat anterior, hot-hatch-ul producatorului german de automobile mai anunta, de exemplu, si un cuplu maxim de 480 Nm - disponibil inca de la o turatie de 1.700 de rotatii per minut.

De livrarea respectivelor valori se ocupa in continuare o cutie cu sapte rapoarte si dublu ambreiaj care, impreuna cu sistemul de tractiune integrala si functia torque vectoring, aduce primii 100 km/h dupa doar 4.1 secunde.

Audi RS3 - Galerie Foto

Audi RS3 - Galerie Foto

O alta trasatura comuna intre vechiul Audi RS3 Sportback si modelul cu facelift dezvaluit in urma cu mai putin de trei saptamani consta in viteza de top limitata la 250 sau 280 de kilometri pe ora, in functie de optiunile bifate de client.

Franele carbon-ceramice destinate puntii fata si introduse in premiera absoluta pentru segmentul compact odata cu cea de-a doua generatie a automobilului german de inalta performanta revin si ele, de asemenea, in peisaj.

Urmeaza pe lista suspensia mai joasa cu 25 de milimetri - comparativ cu modelul A3, insotita la cererea expresa a cumparatorului de amortizoare adaptive, comandate prin intermediul celor trei moduri de rulare oferite.

Audi RS3 - Galerie Foto

Audi RS3 - Galerie Foto

Trecand mai departe si aruncand o privire asupra departamentului estetic, descoperim o compacta caracterizata de spoilere fata si spate agresiv stilizate, praguri laterale proeminente ori eleron pentru plafon.

Nu lipsesc insa din meniu nici jantele din aliaj cu design unic si dimensiuni generoase, volanul sport cu parte inferioara plata si scaunele fata cu suport lateral marit numarandu-se, in schimb, printre principalele atractii ale interiorului.

Mai mult de-atat, noul Audi RS3 Sportback se lauda si cu faruri Matrix LED, ceasuri de bord digitale, sistem audio B&O, internet de mare viteza sau compatibilitate cu Apple Car Play / Android Auto, spre deliciul pasionatilor de tehnologie.

Concluzia.

Audi RS3 - Galerie Foto

Audi RS3 - Galerie Foto

Scurt si direct la subiect, proaspat lansatul model german de inalta performanta reprezinta ceva mai mult decat... hot-hatch-ul suprem in materie de putere si performanta, dupa cum reiese inclusiv din afirmatia anterioara.

Exceptand specificatiile de ordin tehnic, compacta producatorului de automobile din Ingolstadt impresioneaza si prin design sau dotari, la cea din urma categorie inscriindu-se si numeroase sisteme de siguranta activa.

Traffic jam assist este primul exemplu care ne trece prin minte atunci cand vine vorba despre astfel de echipamente, acesta permitandu-i noului Audi RS3 Sportback sa se conduca de unul singur in ambuteiaje.

In episodul anterior al seriei Like ori Dislike, am dezbatut impreuna noul Audi RS5 Coupe. Pentru impresii, pareri si concluzii, click AICI.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (97) Poze Audi RS3 - Galerie Foto
mai multe
Publicat în categoria: Like ori Dislike DATA PUBLICĂRII: 29 Martie 2017