LIKE ori DISLIKE: Dezbatem in detaliu noul BMW Seria 5

LIKE ori DISLIKE: Dezbatem in detaliu noul BMW Seria 5
Design-ul noului Seria 5 a starnit numeroase controverse printre fanii inraiti ai marcii BMW, furia lor scazand in intensitate odata cu descoperirea versiunii M550i xDrive. Cum se vede insa din exterior aceasta generatie a modelului bavarez de clasa mare, ramane sa aflam exact din randurile urmatoare.
Distribuie pe Facebook

Il poti confunda cu un BMW Seria 7 de ultima generatie.

Noul BMW Seria 5 - Galerie Foto

Primele imagini ale noului BMW Seria 5 au ajuns pe internet in cursul zilei de 12 octombrie, ele socand atat presa, cat si iubitorii de automobile din lumea intreaga. "Sa fie acesta oare modelul G30 sau avem de-a face cu simple fotografii manipulate in Photoshop" era intrebarea care se afla pe-atunci pe buzele tururor.

A doua zi venea si confirmarea. Asemeni rivalului sau direct de la Mercedes, E-Class, noul BMW Seria 5 ne intampina alaturi de un design mult prea familiar. Intr-o alta ordine de idei, modelul G30 poate fi confundat extrem de usor cu un Seria 7 de ultima generatie, cel din urma reprezentand principala sursa de inspiratie...

Noul BMW Seria 5 - Galerie FotoNoul BMW Seria 5 - Galerie Foto

Noul BMW Seria 5 - Galerie Foto

... indiferent ca vorbim despre departamentul exterior, care leaga blocurile optice uriase de cele doua cuburi caracteristice frontale si apeleaza la numeroase detalii cu finisare cromata pentru un plus de stralucire, ori cel interior, livrat la pachet alaturi de un sistem de infotainment controlat inclusiv prin intermediul gesturilor.

Dar cum gusturile nu se discuta, depinde de fiecare persoana in parte daca noul model G30 va fi ridicat pe piedestal sau va intra in istorie drept cel mai controversat BMW Seria 5 din istorie. De vazut ramane, de asemenea, si modul in care aceasta ultima generatie a modelului bavarez de clasa mare va imbatrani.

Noul BMW Seria 5 - Galerie Foto

Este mult mai avansat decat predecesorul sau.

Ca iti place sau displace design-ul lui, este imposibil sa nu apreciezi tehnologia pe care noul BMW Seria 5 o integreaza la bord. Stiai, de exemplu, ca modelul G30 dispune de o constructie din aluminiu, otel si magneziu, care ii permite sa fie cu pana la 100 de kilograme mai usoara decat un exemplar apartinand seriei F10?

Si totul in conditiile in care lungimea totala a crescut pana la 4.935 de milimetri, cei 36 mm obtinuti in plus de ultima generatie a modelului bavarez de clasa mare permitandu-i sa anunte un ampatament de 2.975 de milimetri - sau, daca vrei, cu 7 mm mai mare ca pana acum. Astfel de cresteri ne intampina si la nivel de latime.

Noul BMW Seria 5 - Galerie Foto

Noul BMW Seria 5 - Galerie FotoNoul BMW Seria 5 - Galerie Foto

Intr-o alta ordine de idei, vei avea mai mult spatiu atat pentru bagaje - in speta un minimum 530 de litre, cat si pentru... propria persoana. Iar daca tot veni vorba de propria persoana, iti vei putea relaxa fundul in orice moment multumita functiilor de incalzire, racire si masaj din echiparea scaunelor din piele instalate la interior.

Asa vei reusi sa asimilezi mult mai usor sunetul redat prin intermediul celor 16 de difuzoare care insotesc instalatia audio de la Bowers & Wilkins oferit in premiera de BMW pe Seria 5. Ori imaginile care curg pe cele doua monitoare de 10.2 inch fiecare ce compun asa numitul "Rear-seat entertainment Professional system".

Noul BMW Seria 5 - Galerie Foto

Noul BMW Seria 5 - Galerie FotoNoul BMW Seria 5 - Galerie Foto

Tot la capitolul tehnologii mai putem include si dotarile care ii permit acestei ultime generatii a modelului bavarez de clasa mare sa se conduca aproape de una singura, o mentiune importanta constand in optiunea Remote Control Parking preluata de la Seria 7 - prin care masina se parcheaza automat, din cheie.

Un BMW Seria 5 mai rapid decat... M5-ul.

Mai tii minte versiunea BMW M550i xDrive despre care discutam la inceputul acestui material? Ei bine, afla ca sub capota respectivei variante de motorizare se ascunde o propulsor bi-turbo cu opt cilindri in V si capacitate de 4.4 litri, care produce nici mai mult, nici mai putin de 462 de cai putere si 650 de Newton-Metri.

Noul BMW Seria 5 - Galerie Foto

O transmisie automata cu opt rapoarte si un sistem inteligent de tractiune integrala completeaza pachetul tehnic intalnit in cazul de fata, detaliile cu pricina aducand primii 100 de kilometri pe ora dupa exact patru secunde - o performanta superioara celei reusite de un exemplar apartinand seriei M5 F10.

Preferi un consum redus de carburant in dauna unei acceleratii fulminante, care sa te lipeasca de scaun? Deloc surprinzator, noul BMW Seria 5 va fi disponibil inca de la momentul lansarii si sub forma unui model 520d EfficientDynamics Edition. Pe scurt si direct la subiect, 4 cilindri, 2.0 litri, 190 CP si 3.9 litri la 100 km.

Noul BMW Seria 5 - Galerie FotoNoul BMW Seria 5 - Galerie Foto

Noul BMW Seria 5 - Galerie Foto

Si mai putin consuma hibridul 530e iPerformance, care apeleaza la o unitate pe benzina de doi litri si un motor electric pentru a dezvolta o putere maxima de 252 CP. In acest caz, automobilul bavarez parcurge clasica distanta de 100 de kilometri cu 2.0 litri de carburant fosil sau pana la 45 km doar cu electricitate.

Intr-un final, clientii noului BMW Seria 5 vor mai putea opta si pentru traditionalele motoare in sase cilindri ascunse sub capota versiunilor 530d (265 CP) si 540i (340 CP) ori pentru propulsoarele cu patru cilindri servite alaturi de variantele 520d (190 CP) si 530i (252 CP). In majoritatea cazurilor, automata in opt trepte e standard.

Noul BMW Seria 5 - Galerie Foto

Concluzia este aici.

Cu toate ca modul in care BMW a ales sa conceapa reteta noului Seria 5 i-ar putea infuria pe anumiti fani ai marcii bavareze, adevarul este ca... modelul G30 nu face altceva decat sa urmeze o formula universal valabila. O formula adopta acum cativa ani de mai toate companiile care activeaza in cadrul industriei auto.

Altfel spus, toate masinile seamana intre ele, singura diferenta notabila fiind data de dimensiuni. Banii salvati de la departamentul de design merg catre cercetare si dezvoltare, care vine cu fel si fel de tehnologii - cele mai multe dintre acestea complet inutile, pe care oamenii de la marketing ni le baga apoi in ochi.

Noul BMW Seria 5 - Galerie Foto

Vrei un automobil ca pe vremuri, cu suflet si personalitate? Succes cu cautarile. Nu vei gasi asa ceva in ziua de astazi, drept pentru care revenim la noul BMW Seria 5 si asteptam cu nerabdare parerea ta cu privire la modelul G30.

Sondaj

Noul BMW Seria 5 G30 - Like ori Dislike?

In episodul anterior al seriei Like ori Dislike, am dezbatut impreuna noul Audi TT-RS. Pentru impresii, pareri si concluzii, click AICI.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (210) Poze Noul BMW Seria 5 - Galerie Foto
mai multe
Publicat în categoria: Like ori Dislike DATA PUBLICĂRII: 2 Noiembrie 2016