LIKE ori DISLIKE: Dezbatem in detaliu noul Ford Fiesta

LIKE ori DISLIKE: Dezbatem in detaliu noul Ford Fiesta
Unul dintre cele mai vandute produse ale industriei auto tocmai a fost inlocuit. Analiza noului Ford Fiesta, in randurile de mai jos.
Distribuie pe Facebook

In timp ce intreaga industrie se pregatea pentru vacanta de iarna, Ford scotea la iveala cea mai noua generatie a modelului Fiesta. Are insa competitia motive reale sa se teama? Categoric, da. Si nu doar prin prisma faptului ca subcompacta producatorului american de automobile va fi oferita la vanzare in nu mai putin de patru versiuni diferite de echipare.

Pe langa numeroasele optiuni de caroserie disponibile, printre care se inscrie si o varianta soft-roader comercializata sub indicativul Active, aceeasi generatie cu numarul sapte a modelului Ford Fiesta se mai poate lauda si cu un pachet tehnologic mai cuprinzator ca oricand. Iar acum nu ne referim nici pe departe la instalatia audio de la Bang&Olufsen oferita contra-cost.

2017 Ford Fiesta

Ba din contra: mult mai importanta este suita de sisteme de siguranta activa care deriva din cele doua camere, trei radare si 12 senzori ultrasonici instalati la 'bord'. Pe scurt, avem Adaptive Cruise Control, Adjustable Speed Limiter, Blind Spot Information System, Distance Indication, Driver Alert, Lane Keeping Aid, Lane Keeping Alert, dar si Forward Collision Warning.

De o multitudine de vesti bune se vor bucura si clientii care apreciaza echipamentele multimedia. Sistemul de infotainment SYNC 3, de exemplu, poate fi controlat atat prin intermediul ecranului tactil de pana la opt inch instalat in partea superioara a plansei de bord, cat si prin cel al comenzilor vocale. In plus, acesta este compatibil cu standardele Apple CarPlay si Android Auto.

2017 Ford Fiesta

Lasata anterior deoparte, instalatia audio B&O Play promite sa livreze o calitate ireprosabila a sunetului. Dupa cum probabil ti-ai dat si singur seama, cea de-a saptea generatie a modelului Fiesta este prima masina de la Ford care dispune de un sistem marca Bang&Olufsen. Dotarea in cauza se va regasi ulterior si pe alte automobile ale producatorului american.

Ce putem spune despre design-ului noului Ford Fiesta? Evolutia este, intr-adevar, cuvantul cheie al exteriorului, americanii preferand sa pastreze silueta vechiului model si modifice diverse detalii ale caroseriei. Blocurile optice posterioare, care si-au pierdut pozitia verticala in favoarea uneia orizontale, reprezinta cea mai notabila schimbare, in cazul in care te intrebai.

2017 Ford Fiesta

Situatia se schimba radical la interior, acolo unde generatia cu numarul sapte a subcompactei producatorului auto american a propune o mica revolutie. Una de care suntem siguri ca te-ai prins inca de cand am adus in discutie ecranul tactil instalat in partea superioara a plansei de bord, si ea restilizata atat pentru un plus de atractivitate, cat si functionalitate.

Pe plan tehnic, noul Ford Fiesta continua sa impresioneze prin motorizarea EcoBoost de un litru, care pune la dispozitie celui aflat la volan 100, 120 sau 140 de cai putere in functie de versiune. O alta optiune care va face deliciul clientilor este unitatea 1.5 TDCi, disponibila la randul ei in mai multe variante de putere: cu 85 sau 120 CP sub capota, ultima anuntand o turbina cu geometrie variabla.

2017 Ford Fiesta

Intr-un final, generatia cu numarul sapte a subcompactei producatorului auto american scoate de sub maneca si un propulsor aspirat cu trei cilindri in linie si capacitate de 1.1 litri, care are la baza arhitectura motorului 1.0 EcoBoost. Acest benzinar inlocuieste vechea motorizare de 1.25 litri si produce fie 70, fie 85 de cai putere, de la caz la caz.

Toate elementele anterior mentionate vin la pachet alaturi de o platforma a carei rigiditate torsionala a crescut cu 15 procente. Sasiul se bucura la randul lui de un sistem electronic de vectorizare a cuplului, astfel ca aderenta in curbe este mai mare cu 10 procente. In plus, cutiile schimba acum vitezele mai lin ca oricand, mai spune Ford despre noul sau Fiesta.

2017 Ford Fiesta

Concluzia.

Asadar, concluzia este una cat se poate de clara. Atunci cand vine vorba despre cea de-a saptea generatie a subcompactei producatorului american, situatia se prezinta in felul urmator: patru versiuni diferite de echipare dintre care sa alegi, sisteme de siguranta active pe care, de obicei, le regasesti in clasele superioare, o gama variata de motorizari turbo sau aspirate, dar si ingredientele necesare unei manevrabilitati sporite.

Acestor detalii li se alatura un design consacrat, dar totodata modificat pentru o doza extra de atractivitate si mai mult spatiu interior multumita ampatamentului mai mare cu aproximativ patru milimetri. Pe scurt, avem un castigator, nu crezi?

Sondaj

Noul Ford Fiesta - Like ori Dislike?

In episodul anterior al seriei Like ori Dislike, am dezbatut impreuna noua Kia Rio. Pentru impresii, pareri si concluzii, click AICI.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (47) Poze 2017 Ford Fiesta
mai multe
Publicat în categoria: Like ori Dislike DATA PUBLICĂRII: 8 Februarie 2017