LIKE ori DISLIKE: Dezbatem in detaliu noul Mercedes E63 AMG

LIKE ori DISLIKE: Dezbatem in detaliu noul Mercedes E63 AMG
Pana la 585 cai putere si 800 Newton-Metri, sistem de tractiune integrala oferit in standard (in functie de versiune) si acceleratie de la 0 la 100 km/h in numai 3.6 secunde. Sa fi gasit cei de la Mercedes formula necesara construirii celui mai impresionant automobil de inalta performanta din segmentul mare?
Distribuie pe Facebook

Disponibil in numeroase versiuni si variante de inalta performanta de-a lungul timpului, modelul E-Class de la Mercedes pare sa fi atins apogeul carierei sale odata cu introducerea in scena a celei mai noi generatii E63 AMG. Iar aici nu ne referim neaparat la aspectul stilistic care, fie vorba intre noi, nu este chiar cel mai reusit, ci facem mai degraba referire la aspectul tehnic capabil sa-ti imprime un zambet urias pe buze indiferent de situatia care-ti este data sa o traiesti la un moment dat.

Mercedes E63 AMG - Galerie Foto

Intr-o alta ordine de idei, ultima generatie a modelului Mercedes E63 AMG este disponibila pentru prima oara in trei versiuni diferite, varianta de baza venind la pachet cu un propulsor V8 biturbo de 5.5 litri, ce pune la dispozitia celui aflat la volan undeva in jurul a 557 cai putere si 720 Newton-Metri. Se adauga pe lista cu specificatii tehnice si nelipsita combinatie dintre tractiunea spate si cutia automata cu sapte rapoarte, iar performantele rezultate indica atat o acceleratie de la 0 la 100 km/h in 4.2 secunde, cat si o viteza maxima limitata la 250 km/h. Nimic spectaculos pentru segmentul de care discutam, altfel spus.

Mercedes E63 AMG - Galerie Foto

Totusi, impresionantul automobil din Stuttgart poate fi livrat acum si in compania unui sistem de tractiune integrala pe nume AMG 4MATIC, astfel ca situatia se schimba aproape radicat. Mai exact, desi se bucura in continuare de 557 cai putere si 720 Newton-Metri, noul Mercedes E63 AMG nu are nevoie decat de 3.7 secunde pentru a accelera de la 0 la 100 kilometri pe ora. De asemenea, pe langa plusul considerabil de performanta, tractiunea integrala aduce cu sine si o doza extra de aderenta si, in plus, nici nu ingreuneaza foarte mult masina, sistemul AMG 4MATIC cantarind aproximativ 70 de kilograme.

Mercedes E63 AMG - Galerie Foto

Dar stai, asta nu e tot! Spre deosebire de modelele precedente, cea mai noua generatie a modelului Mercedes E63 AMG poate fi comandata si intr-o versiune S-Model, caz in care propulsorul V8 biturbo de 5.5 litri ascuns sub capota urmeaza a livra celui aflat in spatele volanului nici mai mult, nici mai putin de 585 cai putere si 800 Newton-Metri. In cazul de fata, sistemul de tractiune integrala AMG 4MATIC este oferit in standard, astfel ca acceleratia de la 0 la 100 km/h coboara pana la pragul celor 3.6 secunde - un timp asemanator recent-lansatului Mercedes SLS AMG Black Series, daca vrei. Viteza maxima ramane si de-aceasta data limitata la 250 kilometri pe ora, insa nu ar fi de mirare ca germanii sa ofere optional o mutare a limitei de viteza pe la bariera 300+ kilometri pe ora.

Mercedes E63 AMG - Galerie Foto

Pe scurt, noul Mercedes E63 AMG se anunta mai rapid si mai agil ca oricand, fiind chiar capabil sa ofere performante demne de un supercar atunci cand este comandat in varianta S-Model. Lasand insa in urma aspectul tehnic si trecand mai departe, se pare ca exista o problema destul de serioasa: in cazul in care nu te-ai prins deja despre ce-i vorba, atunci afla ca facem referire la aspectul exterior.

Mercedes E63 AMG - Galerie Foto

Un aspect exterior oarecum nedemn de un Mercedes, cu un design per total nereusit al partii frontale si un set de blocuri optice dintr-o bucata, ce lasa in urma traditia modelului E-Class de a se lauda cu faruri duble. Din fericire, aspectul general al stopurilor a mai fost dres intr-o oarecare masura - comparativ cu ceea ce avem la modelul initial, insa nici de-aceasta data nu exista motive serioase de bucurie. Sa fi trecut oare acele vremuri in care automobilele constructorului din Stuttgart se remarcau atat la exterior, cat si la interior printr-o combinatie de simplitate, eleganta si rafinament? Sau doar preferintele publicului s-au schimbat, iar compania germana doar incearca acum sa se adapteze noilor cerinte?

Mercedes E63 AMG - Galerie Foto

Indiferent care ar fi raspunsul insa, noul Mercedes E63 AMG ar fi putut semana si cu o banana flambata, fiindca multi l-ar fi preferat in continuare, numai si numai pentru a putea pune mana pe impresionantele sale performante. Plus ca in cazul in care ultima generatie a modelului german nu este chiar pe placul tau, atunci constructorul din Stuttgart este gata sa iti ofere aceleasi bunatati tehnice si sub forma unui coupe cu patru usi - sau, de ce nu, a unui Shooting Brake, cunoscut sub numele de Mercedes CLS63 AMG.

Mercedes CLS63 AMG 4MATIC S-Model

Inainte insa de a decide care este favoritul tau, avem urmatoarea situatie: Noul Mercedes E63 AMG - LIKE ori DISLIKE?

Sondaj

Noul Mercedes E63 AMG - LIKE ori DISLIKE?

In episodul anterior al seriei Like ori Dislike, am dezbatut impreuna noul Audi RS6 Avant. Pentru impresii, pareri si concluzii, click AICI.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (16) Poze Mercedes CLS63 AMG 4MATIC S-Model
mai multe