LIKE ori DISLIKE: Dezbatem in detaliu noul Opel Astra OPC

LIKE ori DISLIKE: Dezbatem in detaliu noul Opel Astra OPC
Pana la 280 cai putere si 400 Newton-Metri. Suspensie avansata si sasiu agil. Caroserie atent-sculptata, accesorizata cu numeroase detalii stilistice si servita in compania unui interior pur sportiv. In urma acestor caracteristici, se poate spune ca ultimul Opel Astra OPC este cel mai reusit dintre toate generatiile. Dar oare este indeajuns de impresionant pentru a satisface cerintele si dorintele tuturor devoratorilor de hot-hatch-uri?
Distribuie pe Facebook
Design Exterior:

Dezvaluit in premiera mondiala in urma cu numai cateva luni, in cadrul Salonului Auto de la Geneva, ultimul Opel Astra OPC se bucura de mai toate ingredientele necesare pentru a putea fi categorizat drept un adevarat 'eye'-catcher'. Printre principalele puncte stilistice de atractie avem de specificat partea frontala agresiv-stilizata, ce ne incanta privirile cu 'gura' uriasa a spoilerului si prizele de aer sub desenate sub forma unui triunghi 'usor-rotunjit'. De asemenea, caracterul musculos este scos in evidenta si de ornamentele de argintiu, respectiv capota usor bombata a motorului.

LIKE ori DISLIKE: Dezbatem in detaliu noul Opel Astra OPC

In drumul nostru catre partea din spate a automobilului german ramanem atintiti la liniile proeminente prezente la nivelul usilor si al aripilor spate, cu crearea unei impresii puternice fiind insarcinat si plafonul 'curgator', incheiat printr-un eleron ce promite sa ofere atat un plus de sportivitate vizuala, cat si o doza extra de forta de apasare. Si daca am ajuns sa facem cunostinta cu partea din spate, tinem sa precizam ca difuzorul de aer atasat spoilerului si tips-urile evacuarii integrate in designul difuzorului ne-au cucerit inca de la prima vedere.

LIKE ori DISLIKE: Dezbatem in detaliu noul Opel Astra OPC

Asa cum era de asteptat, pachetul exterior este completat de un set de jante de dimensiuni mai mult decat generoase, ultima generatie a modelului Opel Astra OPC putand fi declarata, cu mare usurinta, unul dintre cele mai frumoase hot-hatch-uri ale momentului. Dar asta-i doar parerea noastra, iar gusturile nu se discuta.

LIKE ori DISLIKE: Dezbatem in detaliu noul Opel Astra OPC

Design Interior:

Un volan in trei spite, doua scaune de tip scoica si numeroase logo-uri inscriptionate cu OPC. Acestea sunt printre primele detalii care-ti sar in ochi odata ce-ai urcat la bordul hot-hatch-ului german. Desigur, senzatia de placere creste direct proportional cu apasarea pedalei de acceleratie, momentul culminant fiind atins imediat ce observi ca vitezometrul este gradat pana la 300 km/h. Drept urmare, in cap ti se va naste instant urmatoarea intrebare: Poate atinge noul Opel Astra OPC 300 km/h?

LIKE ori DISLIKE: Dezbatem in detaliu noul Opel Astra OPC

Date Tehnice:

Iata si raspunsul. Nu stim sigur daca noul Opel Astra OPC poate atinge 300 km/h, insa stim cu siguranta ca ultimul Opel Astra OPC este cel mai puternic dintre toate generatiile lansate pana-acum. Pentru a se putea lauda cu acest titlu, constructorul din Russelsheim a indesat sub capota modelului sau un propulsot turbo de doi litri, mesterit astfel incat sa puna la dispozitia celui aflat la volan undeva in jurul a 280 cai putere si 400 Newton-Metri.

LIKE ori DISLIKE: Dezbatem in detaliu noul Opel Astra OPC

Spre deosebire de Volkswagen Golf R, noul Opel Astra OPC nu se poate lauda cu beneficiile sistemului de tractiune integrala, insa constructorul din Russelsheim ne asigura ca automobilul sau dispune de un sasiu exclusivist de inalta performanta, din componenta caruia diferentialul autoblocabil nu lipseste.

LIKE ori DISLIKE: Dezbatem in detaliu noul Opel Astra OPC

De asemenea, suspensia fata avansata de tip HiPerStrut permite ca livrarea puterii catre roti sa se faca fara nici un fel de compromis, o dovada a acestei precizari fiind reprezentata si de viteza maxima de 250 km/h. Din pacate, nu avem si un timp atribuit acceleratiei de la 0 la 100 km/h, insa presupunem ca aceasta performanta poate fi realizata in aproximativ sase secunde.

LIKE ori DISLIKE: Dezbatem in detaliu noul Opel Astra OPC

Concluzie:

Una peste alta, ultima generatie a hot-hatch-ului Opel Astra OPC se anunta mai impresionanta ca niciodata, caracteristicele tehnice si estetice stand marturie acestei afirmatii. In plus, daca tinem cont ca modelul constructorului din Russelsheim nu are de concurat - cel putin teoretic, decat cu un Volkswagen Golf R aflat la sfarsit de cariera si un Ford Focus ST nou dar aparent lipsit de orice stralucire, suntem tentati sa afirmam ca noul Opel Astra OPC poate fi declarat regele segmentului. O concluzie pripita? Doar timpul o poate spune.

Opel Astra OPC - Video Oficial



Tu ce parere ai despre ultimul Opel Astra OPC? Cum crezi ca se va descurca acesta in fata rivalior sai? Merita modelul german un LIKE sau exista un detaliu (cat de mic o fi el) care te va face sa apesi butonul DISLIKE?

Sondaj

Noul Opel Astra OPC - LIKE ori DISLIKE?


In episodul anterior al seriei Like ori Dislike, am dezbatut impreuna noul Mercedes GL. Pentru impresii, pareri si concluzii, click AICI.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (10) Poze Opel Astra OPC - Galerie Foto
mai multe
Publicat în categoria: Like ori Dislike DATA PUBLICĂRII: 24 Aprilie 2012